fbpx

Kimi Antonelli számára semmit nem segít az új F1-es korengedmény

Toto Wolff szerint a Mercedes feltörekvő csillaga, Andrea Kimi Antonelli számára semmi segítséget nem jelent az FIA döntése, miszerint a 17 évesek számára is megnyitja az utat az F1-ben való versenyzés előtt.

Antonelli jelenleg első F2-es szezonját teljesíti, és mivel jövőre felszabadul egy Mercedes-ülés, máris F1-es debütálást vízionálnak neki. Sőt a Mercedesen kívül a Williams kapcsán is felmerült a neve.

Ez a potenciális debütálás a múlt heti döntés által elvileg könnyebbé vált, mert az FIA lehetővé tette, hogy egy versenyző a 18. születésnapja előtt is versenyezhet, feltéve, hogy „kiemelkedő képességről és érettségről tett tanúbizonyságot” addigi pályafutása során.

Bár Antonelli az idei F2-es szezonban „csak” a hatodik helyen áll jelenleg, a Mercedes biztos benne, hogy az olasz megfelel a követelményeknek. Wolff szerint azonban az FIA engedménye semmilyen hatással nincs Kimi Antonelli jövőjére.

„Ez semmit sem jelent” – idézi Wolffot a PlanetF1.com. „Azt hiszem, az FIA úgy foglalt állást, hogy nem akarunk kemény korhatárt, mert lehetségessé válik, hogy a fiatalok (F2-es karrierje) sínre kerüljön, ha kiemelkedő sikereket érnek el.”

„Szóval bizonyos értelemben ez nem Antonelli engedélyezése volt, ez inkább a szabályzatokban, a Motorsport Világtanácsban változtatott meg valamit. Ez amúgy is az elnök belátása volt korábban, szóval számunkra ez nem jelent nagy különbséget.”

„Kimi az F2-ben versenyez, TPC (Testing of Previous Car,, korábbi szezonban használt F1-es autó) tesztelésen vesz részt. Tanul, fejlődik, hibákat követ el. Mindez együtt, és ez a jelenlegi állapot, szóval nem volt akut szükség arra, hogy autóba ültessük.”

Antonelli augusztusban tölti be a 18. életévét. Wolff szerint ez lehetővé teszi számukra, hogy idén egy FP1-es edzésen is bevesék őt, adott esetben.

Változtattak a szuperlicenszen: Antonelli bármikor debütálhat

Forrás :