fbpx

Alonso dupla fájdalma: Javuló Alpine, szenvedő Aston

Egyelőre az idei év szöges ellentéte a tavalyinak Fernando Alonso számára. A spanyol bajnok ugyanis az Aston Martinnal a középmezőnybe süllyedt.

2023 üde színfoltja az Aston Martin és Alonso remeklése volt, főleg a szezon elején. Az Alpine-tól érkező kétszeres bajnok többször is a futamgyőzelem közelében volt egy éve.

Idén azonban a dobogós helyektől is messze volt, ugyanakkor volt csapata, akiktől rossz szájízzel vált el, az utolsó helyre estek vissza.

A szezonból eltelt kilenc verseny, a dolgok változtak, ami pont hazai pályán, Barcelonában csúcsosodott ki.

Az Aston Martinok nem jutottak Q3-ba, míg a szenvedő Alpine, idén először mindkét autóval bejutott.

Ez pedig igencsak fájdalmas átélni Alonso számára.

„Összességében a 11.hellyel elégedett vagyok, még ha fájdalmas is ezt hazai közönség előtt kimondani. Az időmérő előtt egy kicsit pesszimistább voltak a várakozásaink. Az egyik autónkkal ráadásul a Q1-ben három szett gumit is elhasználtunk, ami annak a jele, hogy nem vagyunk magabiztosak. Azt gondolom, hogy Pérez büntetése után a 10.helyről indulni nem rossz dolog.” – értékelt, majd ex csapatára is kitért.

„Tudtuk, hogy az Alpine előttünk lesz. Előttünk voltak Monacóban, míg Kanadában is közel voltak hozzánk, itt pedig az élmezőny fél másodpercen belül van. Ők egyre jobbak és jobbak, míg mi csak rosszabbak és rosszabbak vagyunk. Ennek a kettőnek a kombinációja pedig nem jó.”

„Ez a helyzet itt, Ausztriában és Silverstone-ban is fájdalmas lesz számunkra.”

Alonso a motorsportért alszik, eszik és él, de van benne valami, ami még lenyűgözőbb

Forrás :