fbpx

Tűz ütött ki a McLaren egységében, a Pirelli kollégái kezdték oltani!

Bár a pályán nincs nagy oka a panaszra a McLarennek Spanyolországban, a paddockban most akadt némi ijedelem a házuk táján. Szó szerint a „házuk” táján. Délelőtt ugyanis tűz ütött ki a McLaren vendéglátóegységében.

A Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzés előtt a tűzoltókat is a helyszínre hívták, miután a McLaren Team Hub hátsó részéből füstöt és lángokat észleltek. Az első jelentések szerint a tűz a konyha felett keletkezett, valószínűleg elektromos problémák miatt.

A csapat munkatársai gyorsan evakuálták a személyzetet, a vendégeket, a sajtót, sőt még a versenyzőket, Lando Norrist és Oscar Piastrit is.

Az egyik első segélynyújtó Mario Isola, a Pirelli F1 és autóversenyzésért felelős vezetője volt, aki részmunkaidőben mentőorvosként is dolgozik. Isola a Pirelli más munkatársaival együtt tűzoltó készülékeket ragadott, hogy megfékezze a lángokat, miközben a pálya tűzoltóinak megérkezésére vártak.

A tűzoltók azonban gyorsan megérkeztek, és tömlőket vetettek be a tűz eloltására. A mentőautók elővigyázatosságból szintén készenlétben álltak.

A kár teljes mértéke és annak következményei a csapat előkészületeire nézve nem ismertek. Szerencsére a fennakadás ellenére a csapattagok és a versenyzők normális körülmények között és jelentős késedelem nélkül tudták megkezdeni a harmadik szabadedzést.

„Ma reggel kiürítettük a Team Hub paddock vendéglátóegységünket egy tűzriadót követően, a csapatot biztonságosan evakuáltuk, amíg a helyi tűzoltóság kezeli a problémát” – mondta a McLaren szóvivője.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

Azonnali hatállyal menesztette F2-es bajnokát a McLaren

Forrás :