fbpx

Szabotálja Hamiltont a Mercedes? – Wolff még a rendőröket is bevonta

Toto Wolff még a rendőrséget is értesítette egy e-mail miatt, ami Lewis Hamilton hátráltatását vetette fel.

Spanyolországban érdekes hírek láttak napvilágot. Épp, hogy megérkezett a mezőny Barcelonába, máris egy rendőrségi üggyel találták szembe magukat. Egy névtelen e-mail ugyanis az FIA-hoz és az F1 vezetőségén túl pár csapatfőnökhöz is eljutott.

A Hamilton-Mercedes házasság az egyik legsikeresebbnek tekinthető a sportág történetében. Az istálló 8 konstruktőri címmel lett gazdagabb ez idő alatt, míg a brit versenyző hatszor vehette át a bajnoki trófeát a gárdát képviselve. Ám az új éra nem kedvez a csillagosoknak, így 2022 óta a Mercedes csak árnyéka egykori önmagának. Ráadásul, a hétszeres világbajnok 2025-től a Ferrari erősíti, így az egykor még gyümölcsöző kapcsolat a végéhez közeledik.

Idén George Russell jobban teljesít a kvalifikációk során csapattársánál, ami a szurkolókban némi kételyt vetett fel. Hamilton szimpatizánsai a közösségi médiás felületeken arról kezdtek diskurálni, hogy szabotálja a csapat a 39 éves versenyzőt. Ezt a teóriát egy nemrég kiküldött e-mail is megerősítette a rajongókban.

Egy magát Mercedes alkalmazottnak nevező névtelen alany ugyanis levelet küldött mindenkinek, aki a száguldó cirkuszban számít, és azt ecsetelte, hogyan szabotálja a német istálló a versenyzőjét. Természetesen az e-mail Toto Wolffot sem kerülte el, így az osztrák csapatfőnök feljelentést tett és a rendőrség segítségét kérte. Az 52 éves vezető megelégelte az online zaklatást, így a cselekvés útjára lépett.

,,Mindig lesznek olyan emberek, akik a laptopjuk előtt ülve, vagy a mellkasukról az ágyon fekve gépelnek. Ha az emberek úgy érzik, vissza akarnak ütni, vádaskodni és abuzálni akarnak, akkor egy nem valós Instagram-fiók vagy hasonló mögé bújnak. Én ezzel úgy vagyok, hogy fedje fel magát, nézzen a szemünkbe és akkor meg tudjuk vitatni a kritikát, csak ne rejtőzködjön” – nyilatkozta Wolff.

A csapatvezető szerint már a feltételezés is nevetséges, mivel nem érné meg az istállónak szabotálni egyik versenyzőjét sem:

,,Sikeresek akarunk lenni a sportág valaha volt legikonikusabb versenyzőjével. Abban a kiváltságban van részünk, hogy Leiwsszal (Hamilton) dolgozhatunk, aki egy hihetetlen versenyző és nagyszerű személyiség. Ő is ugyanúgy átmegy hullámvölgyeken, mint akármelyik sportoló. Teljes mértékben tiszteletben tartom az okait, amiért a Ferrarihoz igazolt. Nincs bennem harag és rossz érzés. A csapaton belüli interakcióink pozitívak, így ennél fogva minden olyan megjegyzés, ami szabotálásról szól nevetséges és téves.”

Forrás :