fbpx

Az Alpine máris magyarázkodásra kényszerült Briatore érkezése miatt

Az Alpine csapatfőnöke, Bruno Famin megvédte csapata döntését, miszerint Flavio Briatore vezető tanácsadói pozícióban tér vissza a Forma-1-be.

Briatore korábban Famin helyén volt az enstone-i bázisú istállónál, és kulcsfigurája volt a Fernando Alonsóval közös sikeres bajnoki időszaknak. Az olasz azonban a Crashgate-botrány után lemondott a pozícióról, és az FIA eltiltotta a versenyekről, amelyet később a bíróságok hatályon kívül helyeztek. Famin támogatta Briatorét, hogy lendületet adjon az Alpine-nak, amely az idén eddig az eredményekért küzdött. Famin a médiának, többek között a RacingNews365-nek ennyit mondott:

„Nem igazán érdekel a múltja. Mindig előre tekintek, és próbálkozom, hogy mit tudunk elérni, és hogy jobbá tegyük a csapatunkat. Igazából ez a célunk. Amit én ebben látok, hogy Flavio a csapat tanácsadója, az a lehetőség, hogy a tapasztalataival segíthet minket. Nagyon magas szintű tudással rendelkezik a Forma-1-ről, sok embert ismer. Biztos vagyok benne, hogy támogatni fog minket abban, hogy gyorsabban és jobban fejlesszük az alakulatunkat. Ennyi a történet.”

Az Alpine az első kilenc futamon mindössze öt pontot szerzett, amivel a konstruktőri bajnokság nyolcadik helyén állnak. Famin bízik abban, hogy Briatore szerződtetése, valamint a technikai igazgató, David Sanchez hozzájárulása segíteni fog abban, hogy a csapat feljebb kerüljön a ranglétrán:

„Egyértelmű a célunk, hogy a lehető leghamarabb és a lehető leggyorsabban javítsuk a csapat versenyképességét. Ehhez pedig komoly támogatásra számítunk. Nagyon örülünk, hogy újra egy nagyon jó lehetőséget kaptunk David Sanchez technikai igazgatótól. Nagyon gyorsan meg tudtuk lendülni. És ugyanez a helyzet Flavio esetében is, azt hiszem, az a cél, hogy minél hamarabb jobbá tegyük a csapatot, és számíthatunk a tudására, hálózatára, befolyására velünk, ez egy előny. Minden rendelkezésre álló eszközt felhasználunk, és továbbra is keresni fogjuk az új eszközöket, hogy erősebbé tegyük istállónkat.”

Newey az Alpine csapatánál köthet ki, Briatorenak köszönhetően?

Forrás :