fbpx

A brit sajtó szerint Hamiltonnak sürgősen el kell hagynia a Mercedest!

A brit sajtó szerint Lewis Hamiltonnak el kell hagynia a Mercedest, amint csak lehet.

Ahogy korábban már megírtuk, egy olyan e-mail kering a Forma-1-en belül, amiben egy állítólagos alkalmazott részletezi, hogyan szabotálja a hétszeres világbajnokot a német csapat. Toto Wolff azon felül, hogy a helyzet abszurditását firtatta, feljelentést is tett a rendőrségen. Az osztrák csapatfőnöke elmondta, nem haragszik a brit versenyzőre amiatt, hogy jövőre már a Ferrarit erősíti, és egyébként sem lenne bölcs dolog hátráltatni a pilótát, mivel minél előrébb akarnak végezni a bajnokságban.

A brit Daily Mail nemrég azt állította, hogy birtokukba került az e-mail, aminek elolvasása után azonnali távozást javasolnak Hamiltonnak.

,,Az egyetlen járható út, ha Hamilton kiüli a szezon hátralévő részét. Másképp nem menekülhet. Ellenkező esetben a neheztelés csak fokozódni fog. Ahhoz már túl késő, hogy visszanyerje egykori státuszát a csapatnál” – olvasható a lap online felületén.

Johnny Herbert szerint az efféle összeesküvéselméleteknek semmi értelme sincs, továbbá nem Hamilton lesz az első, aki korábbi csapatát elhagyva az ellenfélhez igazol. Az egykori versenyző kihangsúlyozta, az normális, ha nem mindent osztanak meg a hétszeres világbajnokkal, ám hátráltatni nem fogja a csapat.

,,Az teljesen normális, ha Lewis (Hamilton) nem mindenről tud. Ami azt illeti, elég nagy badarság az, hogy az autóját úgy állítják be, hogy negatív legyen a teljesítménye. Ez senkinek sem érné meg” – magyarázta Herbert.

Hamilton kihangsúlyozta, nem vádolja csapatát szabotázzsal, ám a Daily Mail szerint érdemes a sorok között olvasni. Mivel a hétszeres világbajnok nem egy egyszerű ,,nemmel” válaszolt a kérdésre, a helyzet súlyosabb lehet a vártnál. Ugyanakkor George Russellt nem hibáztatja a lap, és elismeri a versenyző képességeit.

Forrás :