fbpx

Őrizetbe vették Michael Schumacher családjának a zsarolóit!

A rendőrség szerdán letartóztatott két wuppertali férfit, akik a gyanú szerint megzsarolták Michael Schumacher családját – és milliókat akartak keresni.

Wolf-Tilman Baumert, az ügyészség szóvivőjeként a BILD-nek nyilatkozott:

„Egy híresség sérelmére elkövetett zsarolás ügyében nyomozunk, és ezért az ügy miatt elfogatóparancsot hajtottunk végre. Jelenleg nem tudunk további információkat adni”.

A BILD szerint a két férfit Észak-Rajna-Vesztfálián kívül tartóztatták le, és csütörtök reggel egyből a wuppertali kerületi bíróságra vitték őket. Ott egy bíró délutánra mindkét gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, akiket zsarolás kísérletével vádolnak. Amennyiben elítélik őket, akár öt év börtönbüntetésre is számíthatnak. A kiterjedt nyomozást folytatják.

Nem ez az első eset, hogy a 2013-ban balesetben szerencsétlenül járt autóversenyző családja zsarolás áldozata lett. 2017-ben az akkor 25 éves Hüseyin B. festőművész került a reutlingeni kerületi bíróság vádlottak padjára. Ő 2016-ban egy alattomos zsaroló e-mailt küldött Corinna Schumachernek, a Forma-1-es legenda feleségének, amelyben megfenyegette a gyermekeit. De mivel a zsaroló ritka ostoba volt, a rendőrség hamar a nyomára bukkant. B.-t 2017-ben egy év és kilenc hónap próbaidőre ítélték üzleti zsarolás kísérlete miatt. Emellett 4500 eurós pénzbüntetést és 50 óra közmunkát kapott, valamint terápiára is elküldték. Eberhard Hausch bíró akkor ennyit tett csak hozzá:

„Enyhén szólva, a saját számlaszámának megadása nem túl ésszerű.”

Michael Schumacher ex-sógornőjét furcsa ok miatt tették ki a „Celeb vagyok…” német változatából

Forrás :