fbpx

Mick Schumacher jobb, mint az F1-es mezőny fele?

A Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt úgy véli, hogy az emberek túlságosan alábecsülik Mick Schumacher F1-es képességeit. 

Todt egyenesen azt állítja, hogy a 25 éves versenyző jobb, mint a jelenlegi Forma-1-es mezőny fele.

2020-ban Mick Schumacher megnyerte az F2-es bajnokságot, majd a következő szezonban a Haas színeiben debütált az F1-ben. Második szezonja után azonban a a Haas akkori csapatfőnöke, Günther Steiner kitette a szűrét a gyenge eredmények és a túl sok baleset miatt. Ezt követően a Mercedeshez került tartalékversenyzőként, idén pedig az Alpine Hypercar projektjében is részt vesz a WEC-ben.

Todt, aki bizalmas kapcsolatot ápolt Mick édesapjával, Michael Schumacherrel, úgy véli, hogy Mick kedves természete hátrányt jelenthet neki.

A Bildnek adott nemrégiben adott interjújában így nyilatkozott: „Nem tudom, hogy Mick a legjobb versenyzők közé tartozik-e, de jobb, mint a Forma-1-es versenyzők fele.”

„Talán Mick túl kedves, az F1-ben oda kell tenned a könyöködet.”

Todt szerint Schumacher vezetéknév inkább teher a 25 éves versenyző számára. Hozzátette, hogy Mick Schumacher a Haasnál töltött ideje alatt indokolatlan elvárásokkal szembesült. Arra is utalt, hogy Mick nem tudta megmutatni valódi potenciálját a Haas nem versenyképes autójában.

„Sokan azt gondolják, hogy ez előny (a név), de hátrány lett belőle. A vele szemben támasztott elvárások indokolatlanok voltak, az autó pedig nem volt versenyképes. Soha nem tudta megmutatni a benne rejlő lehetőségeket. A nyomás, aminek ki volt téve, tisztességtelen volt. És tudom, mert én is voltam csapatfőnök, hogy egy versenyző teljesítménye azonnal sérül, ha nem érzi jól magát” – mondta.

Steiner már nem csak Ralf Schumachertől kapja az ívet

Forrás :