fbpx

Lando Norris sikerével indult a spanyol hétvége

Az első szabadedzéssel kezdetét vette a 2024-es Spanyol Nagydíj hétvégéje Barcelonában. Az első gyakorláson brit siker született.

Az edzés beugrósa, idén nem először a Ferrari akadémista Oliver Bearman, aki ezúttal Hülknberg helyét foglalta el a Haasnál.

Az első tíz perc során jellemzően a kemény keverékű gumik voltak használatban, amelyekkel elsőre Russel, Verstappen és Pérez sorakozott fel a top háromban.

Komolyabb fennakadás nélkül, csupán apróbb hibák voltak jellemzőek az első félórában.

A legérdekesebb jelenség, hogy több autón, a Visa RB-n és a Sauberen is a megszokotthoz képest jóval rugalmasabbak voltak a hátsó szárnyak, nyitott állapotban.

Az edzés második felébe lépve előkerültek, a sárga, illetve a piros oldalfalú, lágyabb keverékű abroncsok, amivel sorra érkeztek is a lila köridők.

22 perccel a leintés előtt előkerült a piros zászló, noha nem egy baleset miatt, hanem Fernando Alonso Aston Martinjáról szakadt le egy darab alkatrész a hátsó egyenes elején. A törmelék viszont rossz helyen, az ideális íven landolt, így a versenyirányítás kénytelen volt piros zászlóval megszakítani az edzést, amíg eltávolítják azt.

Ekkor Norris, Verstappen és Sainz álltak az élen, már a leglágyabb gumikkal.

A nagyon rövid megszakítás után folytatódott is a körözés.

A hajrában szokás szerint a versenyszimulációkat futották, így az állás nem változott.

Lando Norris zárt élen, Max Verstappen előtt, ők ketten lágy gumikon futotték a legjobb idejüket. Mögöttük két közepes gumis pilóta következett, Carlos Sainz és George Russell sorrendben.

A Crashgate botrány ötletgazdája, Briatore visszatér az F1-be!