fbpx

A Crashgate botrány ötletgazdája, Briatore visszatér az F1-be!

Nagyon úgy néz ki, hogy igazzá vált a pletyka: Flavio Briatore visszatér a Forma-1-be, azzal a csapattal, amelytől 15 évvel ezelőtt távozott, és amellyel csapatfőnökként két világbajnoki címet is nyert korábban, tudta meg a RacingNews365.

Az Alpine munkatársait állítólag csütörtök este tájékoztatták a lépésről az enstone-i és viry-i bázisukon, mi szerint Briatore a Renault/Alpine tanácsadója lesz.

Az olasz korábban a Benetton és a Renault csapatfőnöke volt, és Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval bajnoki címekig vezette a csapatokat.

Schumacher 1994-ben és 1995-ben nyerte meg első két világbajnoki címét, míg a Benetton az utóbbi évben a konstruktőri bajnoki címet is megszerezte. 2005-ben és 2006-ban Alonso és a Renault nyerte meg a versenyzői és a konstruktőri bajnoki címet is.

Briatore F1-es korszaka azonban ellentmondásos véget ért. Le kellett mondania, mivel részt vett a „Crashgate” ügyben, amelyben Nelson Piquet Jr. – elvileg az ő kérésére – szándékosan ütközött a 2008-as Szingapúri Nagydíjon, hogy győzelemhez segítse csapattársát, Alonsót.

Briatore-t a motorsport világszervezete eredetileg határozatlan időre felfüggesztette az FIA irányítása alatt álló versenyekről, de ezt a döntést egy független francia bíróság 2010 elején hatályon kívül helyezte.

Az Alpine Briatore bevonásáról szóló döntése most úgy született meg, hogy a pletykák szerint a Renault épp fontolgatja, hogy befejezi az F1-es erőforrás gyártást, és más gyártókkal tárgyalnak a jövőre nézve.

UPDATE: Briatore kinevezését ezt követően hivatalosan is bejelentették a felek.

Newey az Alpine csapatánál köthet ki, Briatorenak köszönhetően?

Forrás :