fbpx

Tüntetők zavarhatják meg az Osztrák Nagydíj versenyhétvégéjét

Tüntetés miatt lehet nehezebb a kijutás az Osztrák Nagydíj helyszínére.

A hónap végén ismét Ausztria felé veszik az irányt a szurkolók, ugyanis a Red Bull pályája ismét beköszön a versenynaptárba. Ám a pályára vezető úton a haladásuk nem lesz zavartalan, mivel klímavédő aktivisták akadályozhatják a forgalmat.

Az osztrák rendőrség azzal számol, hogy a bekötőutakon is nehezíthetik a tüntetők a szurkolók útját, sőt az aktivisták a verseny médiafigyelmét is felhasználhatják céljaik elérésében. Egy évvel ezelőtt a tiltakozók például az úttesthez ragasztották magukat, hogy így hívják fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire.

A demonstráció felszámolása eltarthat egy ideig, de a rendőrség arra számít, hogy nagyobb fennakadások nélkül sikerül majd orvosolniuk az esetleges fennakadásokat.

Mivel a tiltakozás alapvető emberi jog, így az ismertebb aktivisták nem fogja előre őrizetbe venni a rendőrség. Ám egy bizonyos ponton túl a tüntetésnek véget kell érnie, mivel a versenyhétévége programjai sem csúszhatnak. Ugyanakkor a hatóság tart attól, hogy az aktivisták a pályára is beszaladnak, ám a Red Bull Ring emiatt még szigorúbb ellenőrzésekbe kezd.

 

Forrás :