fbpx

Bécsben bezárt az F1 kiállítás, de az új helyszín is ideális sok magyarnak!

A nagyszabású Forma-1 kiállítás épp most zárt be Bécsben. Azonban új helyszínen nyílik meg, ami bizonyára szintén sok magyar rajongónak kedvez majd.

A kiállítás 2024. augusztus 23-án az Egyesült Királyságban, a londoni ExCel Centre-ben nyitja meg kapuit.  A londoni kiállításon a legmodernebb szimulátorok is helyet kapnak, így a rajongóknak lehetőségük nyílik egy F1-es autó volánja mögé ülni.

Az F1 Exhibition londoni kiadásán olyan népszerű termek is visszatérnek, mint például:
  • Volt egyszer egy Forma-1, amely a sportág néhány ikonikus és meghatározó pillanatát mutatja be a rajongóknak korábban nem látott fényképek, filmek, tárgyi emlékek és exkluzív interjúk segítségével.
  • A Drivers and Duels (Versenyzők és párbajok), amelyben egykori és jelenlegi F1-es versenyzők közreműködésével a rajongók belehelyezhetik magukat az F1-es versenyzők gondolkodásmódjába, és részletesen bemutatják a versenyzők fejlődését az 1950-es első hivatalos versenytől napjainkig.
  • A Design Lab, amely a rajongókat mélyen beavatja az F1-es autók technológiájába, elmagyarázza az olyan kulcsfogalmakat, mint a leszorítóerő és a légellenállás, valamint a gumiabroncsok fontos szerepét a teljesítmény növelésében.
    Hasonlóképpen, a Revolution by Design a jövőbe tekint, a jövő technikai innovációira és az F1 következő lépéseire összpontosítva olyan területeken, mint a fenntarthatóság, a sokszínűség és a befogadás.
  • A szurkolók a Survivalban megnézhetik Romain Grosjean kiégett Haas autójának elszenesedett maradványait. A kifejezetten erre a célra kialakított szoba teszi teljessé a műsort, és új, eddig nem látott felvételeket kínál a Grosjean 200 mérföld/órás bahreini balesetéről, amely a rajongókat ámulatba ejtette, amikor (Grosjean) csodával határos módon kijött a lángok közül.
  • Végül pedig A boxfal – a látványos filmes és magával ragadó élmény a Forma-1 történetének legnagyobb pillanatait mutatja be a rajongóknak.

Emily Prazer, a Forma-1 kereskedelmi igazgatója elmondta: „Nagyon is helyénvaló, hogy az F1 Kiállítást az Egyesült Királyság fővárosába hozzuk el, és tisztelgünk azon brit csapatok, versenyzők és személyiségek előtt, akik beírták magukat az F1 történetébe. Az F1 Exhibition hihetetlenül népszerű a madridi bemutatkozása óta, és a sikeres bécsi és torontói események is bizonyítják, hogy remek módja annak, hogy a hardcore rajongókat és az új közönséget egyaránt megszólítsuk, miközben az F1-et a versenypályán kívül is megismertetjük. London a világ egyik leginkább kulturálisan vibráló városa, és alig várjuk, hogy a világ minden tájáról érkező látogatókat üdvözölhessük a kiállításon.”

Timothy Harvey, a Forma-1 kiállítás vezető kurátora és producere hozzátette: „Hihetetlen volt látni, hogy a rajongók világszerte hogyan reagáltak a kiállításra a tavalyi megnyitó óta. London mindig is hihetetlenül különleges helyszín volt számunkra, így már alig várom, hogy mi vár ránk. Minden kiállítás elismeri a helyszín nemzeti örökségét, és mivel Nagy-Britannia a versenyzés hazája, ez egy igazán különleges kiállítás lesz. Emellett néhány fantasztikus, hamarosan bejelentésre kerülő újdonság is érkezik Londonba, köztük hihetetlen autókkal – alig várom, hogy megnyissuk a kapukat!”.

VIDEÓ: Forma-1 kiállítás Bécsben, az igazi F1 rajongóknak

Forrás :