fbpx

Wolff elismerte azt, amit mindenki tudott

Toto Wolff felhívta a figyelmet arra, hogy nem volt olyan ,,csodafegyver”, amitől azonnal megoldódtak a Mercedes gondjai.

A csillagosok nehezen kezdték a 2024-es szezont, ám Kanadában úgy tűnt sikerült némi előrelépést tenniük. Az új első szárny Montréalban jól muzsikált és ,,életre keltette az autót”, hiszen az időmérőn a német gárda bizonyult a leggyorsabbnak. Ám George Russell nem tudta győzelemre váltani a rajthelyét,  mivel Max Verstappen és Lando Norris is elékerült. Így a fiatal britnek a harmadik hellyel kellett beérni, míg Lewis Hamilton a negyedik pozícióban futott be.

Az alakulat csapatfőnöke elégedetten szemlélte a fejlődést. Az osztrák vezető kihangsúlyozta, az elmúlt időszakban magukkal foglalkoztak és a saját autójukra koncentráltak.

,,A Forma-1-ben, nincs csodafegyver. Folyamatos munkánk volt abban, hogy megértsük mi a baj, és tudom, hogy mindenki belefáradt ebbe a kutatásba. Ám nem lehet visszacsinálni a jelenlegi autó alapjait. Hiába szeretnénk, hogy az autónk úgy működjön, mint a Red Bullé, előbb meg kell keresni a problémákat és meg kell oldani őket” – magyarázta Wolff.

Az 52 éves vezető hozzátette, a legfőbb problémájuk abban rejlett, hogy a szimulációs adatok nem egyeztek meg a pályán mutatott teljesítménnyel. Wolff szerint erre is sikerült megoldást találniuk:

,,Úgy tűnt, nincs egyezés a pályán kapott adatok és a szimulátor között. Nehéz volt vezetni a versenygépet, a pattogás is visszatért. Egyértelműen látszott, hogy mi hiányzik a kirakósból. Megtaláltuk a hiányzó darabot, és úgy tűnik, most már rendben van.”

Forrás :