fbpx

Verstappen nem érti, miért mennek idén nehezebben a dolgok

Max Verstappen nem teljesen érti, miért vannak gondjai a Red Bullnak az idei autójával.

2023-ban csak Szingapúrban sikerült legyőznie a többieknek az osztrák istállót, ugyanis azon a versenyen még a dobogóra sem állt fel a holland világbajnok és Sergio Pérez. Mindaddig 2024-ben már árnyaltabb a kép. Ugyan a szezon elején még a tavalyinál is nagyobb dominanciára számítottak a rajongók, ám a McLaren és a Ferrari előrelépése, valamint a regnáló bajnok istálló botladozásai érdekesebbé teszik a szezont.

A háromszoros világbajnok kihangsúlyozta, hogy a rázókövek és a bukkanók elég nagy fejtörést okoznak a csapatnak, mivel az RB20-as nem kezeli megfelelően őket. Mialatt a 2023-as autónál nem léptek fel ilyen problémák.

,,Mi is nagyon koncentráltak vagyunk, és vannak dolgok amiket még jól csinálunk. Ám valami okból kifolyólag nincs meg az a lendület, mint tavaly, mikor a legtöbb területen úgy tűnt, elég jók vagyunk. Nem voltak megbízhatósági problémáink. Nem tudom, mi miatt, de idén minden nehezebb. Néhány dolgot nem könnyű megmagyarázni” – nyilatkozta a 26 éves pilóta.

Verstappen bízik abban, hogy a Red Bull orvosolni tudja majd a problémákat, és ismét zökkenőmentes versenyeket produkálnak.

,,Néha olyan érzés, mintha egy negatív spirálban lennénk, és talán időbe telik, mire kijutunk belőle. Persze, mindig vannak olyan dolgok, amiket jobban lehet csinálni, de még így is a csúcson vagyunk. Mindent újra ki fogunk elemezni, és megpróbálunk javulni. Ki fogunk jönni ebből a spirálból.”

 

Forrás :