fbpx

Hamilton elmejátékot játszik Russell ellen, amit nehéz kivédeni?

Honfitársa szerint Lewis Hamilton direkt sugallja azt, hogy csapattárs csak akkor tudja legyőzni, ha neki nagyon rossz hétvégéje van.

Kanadában a Mercedes előrelépett a fejlesztéseknek köszönhetően. A javulás az időmérőn csúcsosodott ki, ugyanis ott a 25 éves pilóta szerezte meg a pole pozíciót. Ugyan George Russell végig ott ólálkodott az első két hely körül, ám végül csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mindaddig a hétszeres világbajnok a negyedik pozícióban ért célba.

A 39 éves versenyző a hétvége során többször kihangsúlyozta, mennyire nem érzi jól magát az autóban, és mennyire nem állnak össze a dolgok alatta. Az új első szárnytól sok mindent várt a világbajnok, ám elmondása szerint nemigen jött be az, amire számított. A F1 Nation podcast műsorvezetője emiatt úgy érezte, honfitársa elmejátékot játszik csapattársa ellen.

Tom Clarkson úgy olvasta Hamilton kommunikációt a hétvége során, hogy csak akkor kerekedhet fölé Russell, ha nagyon rossz hétvégéje van.

,,Lewis Hamiltont feldobta az a tudat, hogy Montréalban megkapja ő is az első szárnyat, amit Monacóban nem használt. Gyors volt az edzéseken, majd a kvalifikáció kicsúszott kezei közül. A verseny után már azt mondta, nem teljesített jó futamot…” – kezdte Clarkson.

Natalie Pinkham kijavította az interjúkat is levezénylő kollégáját:

,,Valójában azt mondta, hosszú idő óta ez volt az egyik legrosszabb versenye. Beszéljünk tehát az önostorozásról és az önhibáztatásról! Nagyon nyilvánossá tette, hogy rossz volt a versenye, de valóban olyan szörnyű lett volna?” – fűzte tovább a gondolatot a riporternő.

Clarkson így kontrázott:

,,Nem, részben ez az egész azért volt, mert George (Russell) megelőzte őt. Ezzel azt akarta üzenni a nagyvilágnak, hogy George csak akkor kerül elé, ha neki nagyon rossz versenye van. Legalábbis, ezt én így láttam.”

Pinkham ebben viszont már nem értett egyet kollégájával:

,,Túl mélyen merülsz el a pszichológiában. Bármit mond, azt az emberek kiforgatják. Azt mondják, hogy az egyik pillanatban a fejlesztéseket hibáztatja, a másikban a csapatot…Miközben ő csak végig feltartja a kezét. Itt van egy jól versenyző srác (Hamilton) aki magát hibáztatja és azt mondja: ‘ma nem voltam elég jó’. Szerintem elképesztő ezt hallani. Neki már nem kell bizonyítania senkinek, mégis hajlandó azonnal vállalni a felelősséget.”

Clarkson viszont tovább folytatta a gondolatmenetét:

,,Nincs mit bizonyítania, mégis azt mondta szombaton, hogy nem érti miért esett vissza az autója az időmérő után. Monacóban ugyanaz a srác így fogalmazott: ‘Nem hiszem, hogy idén túl fogom szárnyalni Russellt a kvalifikáción.”

Pinkham kiállt a véleménye mellett:

,,Én együtt érzek ezekkel a versenyzőkkel! Nem tudnak úgy elmondani egy mondat, hogy ne elemeznék túl őket. Lehet, hogy ez csak egy elvétett kijelentés volt. A legrosszabb versenyed egy negyedik hellyel zárul? Akkor a Mercedesnél javulnak a dolgok!”

Forrás :