fbpx

Alonso a motorsportért alszik, eszik és él, de van benne valami, ami még lenyűgözőbb

Fernando Alonso jelenleg a 21. Forma-1-es szezonjában versenyez állandó pilótaként. A 42 éves versenyző egyhamar nem is fog leállni, hiszen meghosszabbította szerződését. Pedro de la Rosa sem hagyta szó nélkül a spanyol pilóta szereplését.

Az, hogy Fernando Alonso 42 évesen még mindig lépést tud tartani a fiatal sztárokkal, nem magától értetődő. A büszke asztúriai mindent megtesz azért, hogy 21. GP-szezonjában, állandó versenyzőként minél több bajnoki pontot gyűjtsön – ezt honfitársa, Pedro de la Rosa is elismerte.

„Egész életében vigyázott magára. Az élete pedig mindig is a motorsportról szólt. A motorsportért alszik, eszik és él, és ez mindent megváltoztat. Nem versenyezhetsz a Forma-1-ben 40 évesen, ha nem vigyázol magadra, és Fernando így tett.”

„Mindent elmond, hogy 42 évesen még mindig ott van – és 45 éves lesz, amikor lejár a szerződése. És még egy esetleges hosszabbításról is beszél. A gokartos kora óta ismerem őt, és nem látom, hogy a karrierje véget érne. Azonban ő is azok közé a versenyzők közé tartozik, akik akkor akarják abbahagyni, ha azt látják, hogy csökken a teljesítményük.”

„Szerencsések vagyunk, hogy most olyan korban van, amikor már nem csak magára, hanem a csapat javára is figyel, és ez igazán lenyűgöz engem.”

Alonso eddigi pályafutása során 32 győzelmet és két világbajnoki címet szerzett. Idén kilenc futam után 41 bajnoki ponttal a kilencedik helyen áll az összesített tabellán.

Stroll arra célozgat, hogy ő van olyan jó, mint Alonso

Forrás :