fbpx

Szakértők szerint Russell szerethető tulajdonsága olykor visszafelé sülhet el

George Russellnek azt tanácsolták, hogy a verseny utáni interjúkban ne vallja be feleslegesen saját bűnösségét.

A Mercedes pilótája, George Russell a legutóbbi F1-es Kanadai Nagydíjon dobogós helyezést ért el, és a pole pozícióból indult. Később bevallotta, hogy a pole pozíciót váratlan győzelemre váltani saját hibájából nem sikerült.

Russell a verseny után így nyilatkozott: „Ha a hétvége előtt azt mondták volna, pole pozíció és harmadik hely? Biztos, nem hittem volna el. Trükkös verseny volt. Egy milliméterrel szélesebben fordulsz, és máris kiesel alapú futam. Túl sok hibát követtem el a döntő pillanatokban.”

Natalie Pinkham azonban így reagált az F1 Nation podcastben: „Nagyon szimpatikus, amikor valaki kritikus önmagával szemben, mert az első ember, akivel el kell számolnod, az saját magad. Charles is ezt teszi. Szinte kurátori képet kell kialakítanod magadról, amit szeretnéd, hogy mások is bevegyenek. Ha te vagy az első, aki nyilvánosan azt mondja, hogy ‘az én hibám volt’, akkor néhány hónap múlva lehet, hogy nem emlékszünk arra, hogy mi történt, de azt mondhatjuk, hogy ‘nem George hibája volt?’. Lehet, hogy nem gondolnánk ezt, ha nem hozta volna fel!”

„Imádtam, amikor Kevin Magnussen Miamiban azt vallotta, hogy ‘megérdemeltem azokat a büntetéseket’. Talán ez csak [Russell] személyiségének része. Szerintem ez egy szerethető tulajdonság.”

Tom Clarkson így válaszolt: „A reakciójának egy része annak köszönhető, hogy most már egy igazán versenyképes autó van alatta.” Pinkham hozzátette Russellről „Ez volt a legnagyobb esélye a győzelemre ebben a szezonban. Talán egy kicsit jobban vissza kellene fognia magát, amikor a mikrofon egyenesen az orra alá kerül. A nyers, valódi reakciókat szeretem hallani a versenyzőktől, nem a PR-beszédet! Ha én lennék a menedzsere, biztos azt tanácsolnám neki, hogy ezeket tartsa magában, és majd együtt később megbeszéljük.”

Holtversennyel szerezte meg Russell a pole-t, a Ferrari még a Q3-ba se került be

Forrás :