fbpx

Alonso bizonyára meghatódva olvassa, hogy Verstappen miért tartja olyan nagyra őt

A Forma-1-es bajnok Max Verstappen megnevezte személyes kedvenceit a sportág történetében. Ellenfele, Fernando Alonso is szerepel a listán. A Red Bull Racing sztárja nagy reményeket fűz az Aston Martin pilótájához.

Sok szakértő és néhány rivális már most a sportág legnagyobbjai között tartja számon Max Verstappent. A Red Bull Racing pilótája három világbajnoki címet és 60 GP-győzelmet szerzett – és jó úton halad, hogy idén is megvédje címvédő koronáját. A holland azonban nem tartja magát minden idők öt legjobb pilótája között számon.

Verstappen így sorolta kedvenceit: „Valószínűleg Michael Schumachert választanám, de Ayrton Senna, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Juan Manuel Fangio is valószínűleg a top5 között van.”

Alonso bekerülése a kvintettbe nem utolsósorban annak köszönhető, hogy egy bizonyos szempontból lenyűgözte Verstappent.

„Szerintem Fernando mindig olyannak mutatja magát, amilyen. Ezt csodálom benne. Nagyon sikeres volt korábban, és még mindig nagy szenvedélye a versenyzés. Ugyanakkor normális, kedves ember, és ezt nagyon nagyra értékelem. Mindig nagyon örül annak is, ha egy másik versenyző jól teljesít.”

„Azt hiszem, ő volt az első spanyol versenyző, aki népszerűsítette a sportot a hazájában. Ő is világbajnok lett, számomra ez Hollandiában is hasonló. Ugyanúgy szereti a versenyzést, mint én – talán még egy kicsit jobban is, mert 42 évesen még mindig van benne tűz. Nagyon tisztelem őt, és még emlékszem, hogy követtem a pályafutását, amikor még gokartoztam. Bekapcsoltam a tévét, mert tudtam, hogy jó szereplést látok majd tőle.”

Verstappen megelőzné Sennát és Schumachert is ugyanazon versenyen

Forrás :