fbpx

A katasztrofális kanadai szereplés után újítással készül a Ferrari Barcelonára

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur már tavaly télen is hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy az autófejlesztés terén folyamatosan tartani tudják a lépést a többi csapattal. Eljött az ideje, hogy ismét lépjen egy nagyot a Ferrari.

A Kanadai Nagydíj katasztrófa volt a Ferrari számára: A 2023-as Ausztrál Nagydíj óta először fordult elő, hogy a legsikeresebb Forma-1-es versenycsapat nem szerzett bajnoki pontot. Ezt a kudarcot megelőzte az is, hogy egyik pilóta sem jutott be az első 10-be a kvalifikáción.

A Ferrari fiaskója azért is volt nagyon elkeserítő, mert Charles Leclerc nagyszerű győzelmet aratott hazai földön, Monacóban.

A csapat szereplése egyenlő volt a nullával Kanadában, és Leclerc autójában a motorprobléma csak rontott a helyzeten.

Az imolai új alkatrészek után a Ferrari most az eredetileg tervezettnél gyorsabban akar javítani, erről számoltak be különböző olasz kiadványok. Ez főként egy új padlólemezt jelent, amely Leclerc és Sainz autójának nagyobb leszorítóerőt hivatott generálni. Ezt tulajdonképpen Silverstone-ra tervezték, de néhány hete – azaz a monacói győzelem és a montreali bukta előtt – úgy döntöttek, hogy előbbre hozzák, és ideális esetben már Spanyolországban az autóra szerelik az új padlólemezt.

Normális esetben egy csapat három ilyen alkatrészt készít, egyet-egyet minden pilótának, egyet pedig tartalékba. Hogy a Ferrari képes lesz-e erre a katalán hétvége előtt, az egyelőre bizonytalan.

Zuhanórepülésben a Ferrari Kanadában, egyelőre tanácstalanok

Forrás :