fbpx

Az Alpine cáfolja Ocon állítását

Esteban Ocon a Kanadai Nagydíj után bosszankodott, hogy a csapata, az Alpine nem engedte, hogy visszavegye pozícióját csapattársától, Pierre Gaslytől, miután át kellett azt adnia neki, hogy utóbbi is megpróbálja megelőzni Daniel Ricciardót, ám ez nem sikerült neki.

Mivel Gasly sem bírt Ricciardóval, Ocon igazságtalannak érezte, hogy nem kaphatta vissza a helyezését a csapattárstól.

Ocon paasza egyben azt is sugallta, hogy a csapat talán szándékosan Gaslyt segíti vele szemben, miután már kiderült, hogy Ocontól biztosan megválik a csapat a szezon végeztével.

Bruno Famin csapatfőnök azonban ragaszkodik ahhoz, hogy nincs szó arról, hogy a csapat bármi olyat tenne, amivel szándékosan hátráltatná Ocont.

„Úgy gondolom, Esteban számíthat az egész csapatra, hogy segít neki a legjobb eredmény elérésében, mert ha Esteban a legjobb eredményt éri el, az a csapatnak is segít, hogy a lehető legjobb eredményt érje el” – mondta Famin az Autosport.comnak. „Mi pedig számítunk Estebanra, hogy mindent belead a csapatért, amit csak tud.”

„Így elmondom, bár nem kellene – mert Esteban a csapat része. A csapatban mindenki benne van: versenyző, szerelő, mérnök – mindenkinek a sajátját kell beleadnia ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a csapat számára. A versenyző pedig a csapat része.”

Hozzátette, hogy az Alpine-nak nem érdeke, hogy hátráltassa Ocon teljesítményét, főleg úgy, hogy a csapat idei gyengesége miatt minden pontra szükségük van.

„Egyáltalán nem fogjuk félretenni Estebant” – mondta. „Pontosan ugyanolyan helyzetben lesz, mint Pierre. Ugyanazon a szinten vannak, ugyanabban a státuszban.”

„Tudjuk, hogy nagyon közel állnak egymáshoz a teljesítményt tekintve, és nem lenne jó, ha bárkivel is másképp bánnánk. Ismétlem, ez a csapat érdeke: Az Alpine érdeke az első.”

Ocon zokon vette az értelmetlen csapatutasítást

Forrás :