fbpx

Vajon a Ferrari is fekete lesz Hamilton hatására?

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton az év végén elhagyja a Mercedest, hogy 2025-ben a Ferrarihoz igazoljon, Charles Leclerc mellé.

Hamilton azt állítja, nem áll szándékában arra kényszeríteni a Ferrarit, hogy elhagyja ikonikus vörös színeit, hogy fekete F1-es festésre váltson, amikor ő csatlakozik a csapathoz.

A Mercedes, amely 1954 óta hagyományosan ezüst színben versenyzett, a 2020-as szezonra egy új rasszizmusellenes kampány részeként fekete színűre váltott – Hamilton javaslatára.

Ezt a festést 2021-ben is használták, mielőtt a 2022-es szezonra visszatértek az ezüst színhez. A 2023-as évben a Mercedes súlycsökkentés céljából visszatért a feketéhez, míg a 2024-es kihívójuk a két szín keverékét viseli. Hogy Hamilton híján jövőre ismét ezüst lesz-e a Mercedes, még nem tudni.

A Kanadai Nagydíj előtt Hamiltont arról kérdezték, hogy megpróbálja-e meggyőzni a Ferrari elnökét, John Elkannt, hogy a Ferrari váltson feketére.

„Egy ideje már nem vezettem fekete autót, szóval valószínűleg nem fogom túl korán erőltetni, de egyébként nem” – válaszolta.

Miután a Mercedesnél töltött ideje alatt is hatással volt a változásokra, Hamilton megerősítette, hogy a Ferrarihoz való csatlakozása után is folytatni fogja a sokszínűségre való törekvést.

„Határozottan beszéltünk a hatásgyakorlásról, John és a csapat pedig rengeteg emberbaráti munkát végez, így nagyon szorosan együtt fogunk működni a Mission 44-gyel és az általuk végzett hatásgyakorló munkával” – magyarázta.

„Úgy gondolom, hogy a sporton belül továbbra is többet kell tennünk, de a sporton kívül is elég sokat fogunk együtt tenni, szóval ez nagyon izgalmas.”

Korábban Hamilton már elárulta, hogy a Ferrarival folytatott tárgyalásai során kulcsfontosságú téma volt a sokszínűségre való törekvése.

„Természetesen, ha megnézzük a Ferrarit, rengeteg munka vár rájuk, szóval már a Johnnal való beszélgetés során is ezt tettem prioritássá” – mondta Hamilton februárban. „És ők is szuper izgatottak, hogy ezen dolgozzanak.”

Hamilton 2021-ben indította el a Mission44 nevű nonprofit szervezetet, amely a sokszínűség javítását tűzte ki célul az F1-ben és a motorsport szélesebb világában, 20 millió fontot fektetett be a saját pénzéből a projektbe.

Forrás :