fbpx

Norris nem tisztelte eléggé Verstappent, így kiakadt rá az internet

A közösségi médiás felületeken még mindig bosszankodnak a rajongók Lando Norris viselkedése miatt.

A brit pilóta a kanadai versenyen közel került a győzelemhez, ám ezúttal a biztonsági autó nem segítette, hanem hátráltatta a fiatalt. A futam után a 24 éves versenyző viszont kihangsúlyozta, reagálhattak volna gyorsabban is, mivel még pont lett volna ideje a kerékcserére, ám benézték a helyzetet, így az előnyéből hátrány lett. A McLaren brit pilótája a második helyen ért célba, ám nem örült önfeledten az eredménynek.

Míg Max Verstappenért és a Red Bullért szólt a himnusz a dobogón, addig a szurkolók Norris nevét kezdték el skandálni. A fiatal versenyző adta alájuk a lovat, és kézmozdulatokkal biztatta a tömeget. Ám ez a jelent sok rajongónál kiverte a biztosítékot. Még egy pillanat erejéig a háromszoros világbajnok is oldalra nézett a holland himnusz alatt, majd gondolataiba merülve hallgatta tovább országa hivatalos zeneművét.

,,Nagyot csalódtam Landóban (Norris) ez nagyon tiszteletlen dolog volt tőle” – írta egy felhasználó az X-en (Twitter).

Egy másik rajongó így osztotta az előző véleményét:

,,Még Max is furcsának találta. Oldalra nézett, és figyelte, mit csinál.”

,,Egy nemzet himnusza alatt… tiszteletben kellene tartani, ez győztes versenyző felé is elég tiszteletlen viselkedés volt.”

Norris a ceremónia után így nyilatkozott a versenyről:

,,Meg kellett volna nyernünk a futamot, ami nem sikerült és ez nagyon frusztráló. Megvolt a tempónk. Ugyan nem az utolsó szakaszon, de végül ez nem számított sokat. Nyerünk kellett volna, ilyen egyszerű. Nem végeztünk elég jó munkát. Az lett volna a helyes lépés, ha behajtunk a boxba az elején a Safety Car fázis megjelenésénél, de nem tettük. Ez tehát nem szerencse kérdése volt. Nem olyan volt a helyzet, mint Miamiban, egyszerűen csak rossz döntést hoztunk.”

Forrás :