fbpx

Newey mégis beadta a derekát a Ferrarinak? Ekkora összegért miért is ne

A Forma-1 világának legfontosabb vitatémája lecsengeni látszik. A Business F1 Magazine szerint Adrian Newey hivatalosan is igent mondott a Scuderia Ferrarinak.

A szerződést állítólag még a Miami Nagydíj előtt, április 29-én írták alá. A Milton Keynes-i csapattól való távozását május 1-jén jelentették be. Lehetséges, hogy a Red Bull nem tudott erről a lehetséges megállapodásról.

Adrian Newey vajon mennyit fog keresni? Nem kis összeget, az biztos.

A pletykák nemcsak a megállapodás hivatalos státuszáról, hanem a számokról és az időtartamról is szólnak. A hírek szerint Newey 2027-ig kötelezte el magát a maranellói csapathoz, és 105 millió dollárt fog keresni. Ez kétségkívül igen jelentős összeg. Úgy tűnik, hogy további 5 millió dolláros jutalékot kap Adrian Newey menedzsere, Eddie Jordan is.

Jelenleg mindent óvatosan kell kezelni. Annyi biztos, hogy mindig is a Ferrari volt az a csapat, amelyik a legközelebb állt Newey szerződtetéséhez, de hivatalos bejelentés még nincs a szerződés aláírásáról.

A Business F1 szerint a legendás autótervező jelenleg nyugodt akar maradni, és halogatni szeretné a bejelentést. Úgy tűnik, hogy az angol mérnök még nem sok emberrel beszélt erről.

„A Ferrari megkeresett engem az IndyCar-os korszakomban, ami valószínűleg nem számít, aztán ’93-ban és 2014-ben is. A ’93-as ajánlat nagyon csábító volt. A 2013-as tárgyalásaim a Ferrarival pusztán frusztrációból fakadtak. Tényleg nem akartam elmenni, de abban a helyzetben voltunk, hogy a Renault nem készített versenyképes motort” – nyilatkozta Newey az olasz csapathoz való kötődéséről.

Már csak ki kell várnunk, hogy beigazolódnak-e a pletykák. Newey alkalmazása minden bizonnyal nagy nyereség lenne a Scuderia Ferrari számára, hiszen a csapatfőnök Frederic Vasseur szeretné tovább fejleszteni a maranellói csapatot, miközben végig a csoporton belüli harmóniára összpontosít.

Micsoda? Newey már meg is állapodott a Ferrarival? Hamilton jövőre ragaszkodna hozzá

Forrás :