fbpx

Verstappen megelőzné Sennát és Schumachert is ugyanazon versenyen

Eddie Jordan azt a merész állítást tette, hogy szerinte ugyanazon gépekkel Max Verstappen meg tudná verni Ayrton Sennát és Michael Schumachert is.

Bár erre a hipotetikus versenyre soha nem kerül sor, az egykori F1-es csapatfőnök olyannyira nagyra tartja Verstappent, hogy szerinte egy fej-fej melletti versenyen a bajnokság két nagyszerű pilótáját is meg tudná verni. A 76 éves szakember arra fogad, hogy a tapasztalata és az, hogy mennyire stabil pilótaként, Verstappen végezne az élen a legendás páros ellen. Miután a holland tavaly beérte Senna három világbajnoki címét, 2023-ban a brazil 41 futamgyőzelmét is felülmúlta. Azonban még mindig van mit tennie, hogy elérje Schumacher hét versenyzői világbajnoki címét és 91 elsőségét. Jordan a Formula For Success podcastben, amelyet az ex-F1-es pilótával, David Coultharddal közösen vezet beszélt erről. DC ráadásul Senna korai halála után a helyére került a Williamsnél, és több mint egy évtizeden át Schumacher ellen is versenyzett. Eddie így fogalmazott:

„Őszintén hiszem, hogy ha Ayrton Sennát, Michael Schumachert és Max Verstappent ugyanolyan autóban, ugyanabban a versenyben, egy adott pillanatban össze tudnánk rakni, akkor szerintem Max megelőzné őket. Tényleg azt hiszem, hogy Max előnybe kerülne, mert szerintem ő ennyire jó. Annyira kiegyensúlyozott, és nagyon régóta versenyez már.”

A különböző korszakok nagy pilótáit összehasonlítani szinte lehetetlen az F1-ben, tekintve a változások ütemét és a bajnokság fejlődését. Jordan azonban gyorsan kiemelte, hogy közel áll hozzá Senna és Schumacher karrierje:

„1982-ben elég szerencsés voltam, találtam egy Da Silva nevű fickót – Silverstone-ban adtam neki az első vezetési lehetőséget egy Formula 3-as autóval… valójában… ’83-ban elmentünk Makaóba, és ez a Da Silva megnyerte a futamot, majd Sennára változtatta a nevét. Tehát igen, Senna ült az autómban. Igen, ült már Michael Schumacher is az autómban.”

Jordan szerint a versenyzés Verstappen vérében van. Az Emilia Romagna Nagydíj után tett megjegyzéseivel az ír kiemelte az utolsó körökben mutatott lenyűgöző védekezést. Ez lehetővé tette a 26 éves versenyzőnek, hogy megtartsa a győzelmét – ami Jordan szerint soha nem volt kétséges a Lando Norris által gyakorolt nyomás ellenére. Sophie Kumpent is kiemelte, Max édesanyját:

„Ne felejtsük el, hogy ez nem csak az apjáról szól, aki nálam is vezetett. De az édesanyja valójában csak az egyik legjobb gokartos… ő abszolút egy intézmény volt. Hihetetlen volt. Szóval ez a vérében van ez az első naptól fogva, és szerintem Max nem zavartatja magát emiatt. Visszatérve a versenyre, amit Imolában rendeztek. Soha nem voltak kétségeim, hogy ne nyerne. Tényleg azt kell mondanom, hogy szélesen kikönyökölt – soha nem volt esélye Norrisnak, hogy megelőzze.”

Verstappen számára betelt a pohár: felszólalt barátnője védelmében!

Forrás :