fbpx

Piastri kijelentette: A világbajnoki címért harcolnak!

Tovább folytatja idén a felfelé ívelő pályáját a McLaren. A wokingi gárda már a szezonnak is topcsapatként vágott neki, Miamiban pedig futamot is nyertek Norris jóvoltából.

A teljesítményük azóta sem esett vissza, jelenleg mind egyéniben, mind pedig konstruktőrben a harmadik helyen állnak, de nagyon közel a Ferrarihoz.

Az elmúlt versenyeken ugyan nem nyertek, de mindig nagyon közel voltak a leintésnél a futamgyőzteshez, így nem nehéz belátni, hogy a papaya alakulat végérvényesen visszatért az elitbe.

Noha jelenleg Verstappen és a Red Bull kényelmes előnnyel vezeti a tabellát, a tavaly verhetetlen gárda idén nagyon is sebezhetőnek tűnik, ami miatt a McLaren ausztrálja bátor kijelentést tett.

„Kemény lenne, egyértelműen, de szerintem harcban vagyunk a bajnoki címért. Csapatként mi szereztük a legtöbb pontot a legutóbbi hétvégén, ami mindenképp egy jó eredmény a számunkra.” – fogalmazott a fiatal Piastri.

„Mindketten nagyon kiegyensúlyozottak voltunk az elmúlt pár hétvégén, ráadásul nagyon különböző karakterisztikájú pályán. Mindenhol erősek voltunk.”

„Noha vannak még bizonyos dolgok, amiket meg kell oldanunk, apróságokról van szó, de amikor a világbajnoki címért harcolsz, akkor az ilyen kis dolgok is messzire repíthetnek. „

„Nagyon nehéz lesz, mivel a Red Bull komolyabb előnyből indul. Nem tudom mennyire vagyunk lemaradva a Ferraritól. De mindenképp úgy hiszem, hogy ott vagyunk, de hogy meglegyen a bajnoki cím, hatalmas második félév fog kelleni.” – zárta a másodéves.

Piastri meg tudja-e idén ismételni Norris sikerét a McLarennel?

Forrás :