fbpx

Mérgező a közeg, szponzorokat bukhat a Red Bull

Érdekes megközelítést vázolt fel a Red Bull kapcsán Zak Brown. A McLaren ügyvezetője szerint a csapaton belüli környezet inkább ijesztő lehet a támogatók számára.

Noha mostanában elhalkultak a címvédő gárda körüli balhék, a téli szünetben a sajtó azonban ettől volt hangos. A csapatfőnök, Horner zaklatási ügyet a csapat vezetése két felé szakadt, és komolyabb hatalmi harc alakult ki.

Az ügy elhalt, Hornert ártatlannak nyilvánították, ám a dolgok nem zárultak le. Továbbra is kérdéses, hogy mi lesz Verstappen sorsa, miközben Horner legfőbb bizalmasa már bejelentette távozását a gárdától.

Az ügy egyelőre nem hatott ki a csapat sikereire, a háromszoros bajnok Max Verstappen jóvoltából mind az egyéni, mind a konstruktőri pontversenyt magabiztosan vezetik. Valamint Sergio Pérez szerződését is meghosszabbították, amivel a stabilitást és a biztonságot hirdetik.

Ám a riválisok szerint ez csak a látszat. Zak Brown szerint ugyanis házon belül elég toxikus közeg alakult ki.

„A Red Bullnál most elég mérgező a légkör és ez csak még rosszabb lesz. Newey távozása az egy fontos történés, mert úgy vélem, hogy sok ember a Red Bullnál nála kezdett el dolgozni. A jövőben nehezebb dolguk lesz a szponzorokkal, mert ők mindig alaposan megnézik, hogy mivel van dolguk.” – véleményezte a címvédő helyzetét az amerikai.

Newey utódja bebizonyítaná, hogy a Red Bull meglesz a tervezőzseni nélkül is

Forrás :