fbpx

Häkkinen megdöbbent, hogy a Red Bull 2025-ig újra leszerződtette Perezt

Két korábbi F1-es győztes, így Mika Häkkinen is nekiment a Red Bullnak, amiért 2025-re és talán még azon túlra is leszerződtették Sergio Perezt.

A csapat bejelentette, hogy a mexikói új szerződése két évre szól, de Dr. Helmut Marko tanácsadó már elismerte, hogy a megállapodás tartalmaz bizonyos záradékokat. Pereznek a következő két évben teljesítenie kell, árulta el Yuki Tsunoda, akit a Red Bull szintén megtartott, hogy 2025-ben is a junior csapat RB-nél versenyezzen. Ilyen körülmények között megtörténhet bármi, tette hozzá a japán. A Red Bull Racing főnökének, Christian Hornernek nem akaródzik cáfolni, hogy Perez szerződése nem feltétlenül két garantált évre szól, hanem egyéves szerződés, egy egyéves opcióval 2026-ra. Nevetve ennyit mondott:

„Nos, egy meg egy az kettő, tehát ez egy kétéves szerződés. Mint minden szerződésben, ebben is van mindenféle dolog, de természetesen ez a versenyző és a csapat belső dolga.”

Horner elismeri, hogy Perez új szerződése a 34 éves pilóta rettenetes versenyeinek közepette jött létre. Az 1998-as és 1999-es világbajnok Mika Häkkinen szerint elképesztő, hogy ilyen körülmények között a Red Bull újra alkalmazta a mexikóit. A finn a Viaplay műsorvezetőjének beszélt erről:

„A tény az, hogy ha összehasonlítjuk őt a csapattársával, a különbség egyszerűen túl nagy. És most kétéves hosszabbítást írnak alá egy olyan pilótával, aki egyáltalán nem tudja tartani a tempót. Ez hihetetlen.”

Häkkinen korábbi F1-es kollegája, Ralf Schumacher egyetért azzal, hogy egy „második számú” pilóta Max Verstappen mellé bölcs választás, de szerinte Perez még ahhoz sem tett eleget, hogy betöltse ezt a támogatói szerepet:

„A Red Bullnak szüksége van egy második számú pilótára, aki fedezi az elsőt. Olyanra, aki igazi támaszt nyújt.”

De Kanada csak egy volt a hibák hosszú sorában Pereznél. A McLarenes Lando Norris, sőt még Verstappen is úgy gondolja, hogy a Red Bull jelenleg gyakorlatilag egy egypilótás csapat.

„Végül Max ellen két pilóta jobb lesz, mint ő egyedül.”

Verstappen még hozzátette:

„Természetesen mindig azt szeretnénk, ha a két autó lenne fent. Csak dolgoznunk kell az autónkon, hogy egy kicsit könnyebb legyen vezetni, és némileg kényelmesebbnek érezzük. Aztán biztos vagyok benne, hogy mindkét autónk újra ott lesz fent, mint az idény elején.”

A Red Bull tanácsadója, Marko szerint a csapatnak jelenleg az a mentőöv, hogy a bajnokságot vezető Verstappent több riválisa is szorongatja, akik egymástól veszik el a pontokat. A Kleine Zeitungnak ennyit mondott:

„Reméljük, hogy a mögöttünk álló konkurencia továbbra is ezt teszi, és a második legerősebb erő futamról futamra változik. Ez egy kicsit kényelmesebbé teszi majd a dolgokat nekünk a világbajnokság szempontjából.”

Pérez elárulta, melyik csapattól szeretne visszavonulni

Forrás :