fbpx

Nem áll le a Mercedes, Barcelonára újabb fejlesztéseket visznek

Komoly előrelépést produkált Kanadára a Mercedes. A csillagos márka a gyengébb kezdés után nagyobb fejlesztési csomagot vitt a tengerentúlra.

Idei első dobogós helyezését szerezte a Mercedes Montrealban, George Russell jóvoltából. A szezon korábbi részében rendre csak harmadik, de olykor negyedik erőnek számítottak, ezért felpörgették a fejlesztéseket.

Ennek pedig meg is lett az eredménye, szombaton Russell megszerezte az első rajtkockát, a futamon is jó tempót diktált. Egy jól időzített kerékcserével pedig a győzelemre is nyílt esélye, de egy hiba miatt végül csak a harmadik lett, igaz nem messze a győztes Verstappentől.

A fejlődéssel rendkívül elégedett Toto Wolff csapatfőnök is.

„Egyértelmű, hogy Imola óta megtettünk egy lépést a jó irányba, és olyan alkatrészeket tettünk az autóra, amelyek működnek. Az elmúlt években pont ezzel küszködtünk.” – kezdte az osztrák. „Most úgy tűnik, hogy minden hétvégén növelni tudjuk a teljesítményünket. Folyamatosan érkeznek az újítások, jönnek Barcelonába is, amelyek tovább segíthetnek nekünk. Nagyon remélem, hogy tovább tudjuk folytatni ezt a pozitív felfelé ívelő pályát.”

Wolff komoly célzást tett Hamilton Mercedes-utódjának kilétét illetően

Forrás :