fbpx

Lando Norris hazugsága mégsem hazugság

Lando Norris „kamuzása”, miszerint ő a Forma-1 legjobb brit versenyzője jelenleg, egyre inkább igaznak tűnik.

A McLaren feltámadni látszik, Lando Norris az elmúlt 5 verseny során 4 alkalommal állt dobogón, Miamiban pedig első F1-es győzelmét is megszerezte. Honfitársai, Lewis Hamilton és George Russell azonban nem tudnak ilyen jó eredményekről beszámolni idén. Ketten összesen egyetlen dobogós helyezést értek el eddig idén: a múlt hétvégi kanadai versenyen Russell a harmadik helyen zárt.

Korábban a Sky Sports F1 egy mókás hazugságvizsgálós tesztet végzett Norrissal. Mikor azt kérdezték tőle, hogy szerinte ő-e a legjobb brit versenyző jelenleg a mezőnyben, igennel felelt, azonban a gép szerint hazudott.

Amikor megkérdezték tőle, hogy valójában kit tart a legjobbnak, Norris végül a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont nevezte meg.

A teszt még épp az előtt volt, hogy Norris megszerezte volna első győzelmét, és világossá vált volna a McLaren megerősödése. Azóta azonban úgy fest a helyzet, hogy Norris „igen” válasza nem is volt hazugság. Hiszen ő harmadik a pontversenyben, míg Russell és Hamilton a 7. és 8. helyen állnak. Ezen felül Norris idén minden versenyt jobb eredménnyel zárt, mint Hamilton.

A 39 éves Hamilton a hetedik helyről indult Kanadában és a negyediken zárt, ami idei eddigi legjobb eredménye.

„A hétvégén nagyon gyenge teljesítményt nyújtottam” – értékelte a hétvégét Hamilton a Sky Sports F1-nek. „[A kvalifikáció során] néhány más dolog is közrejátszott, de leginkább [magamnak köszönhetem]. [Vasárnap] ez volt az egyik legrosszabb futam, amin eddig vezettem. Rengeteg hiba volt, de persze ha jobban kvalifikáltam volna, sokkal jobb pozícióban lettem volna. Ez van.”

F1-es pontverseny: A Ferrari nullázása Verstappennek és Norrisnak segített

Forrás :