fbpx

Pérez büntetést kapott a Spanyol Nagydíjra

Sergio Pérez három rajthelyes büntetést kapott a soron következő, Spanyol Nagydíjra.

A Red Bull mexikói versenyzője a múlt héten hosszabbított szerződést a csapattal, ám ezt nem sikerült jó eredménnyel ünnepelni Kanadában.

Pérez a kvalifikáción nem jutott tovább a Q1-ből, majd a vasárnapi versenyen megpördült a pályán, melynek következtében tönkretette Red Bullja hátsó szárnyát.

Ugyan visszatért a boxba, de feladni kényszerült a versenyt, a stewardok pedig három rajthelyes büntetéssel sújtották a következő, spanyolországi futamra, amiért a kör hátralévő részét „jelentősen sérült autóval” tette meg.

A Red Bullt is megbüntették, 21 146 font (közel 10 millió forint) pénzbírságot ítéltek meg neki, miután elismerték, hogy azt mondták Péreznek, hogy hajtson vissza a boxba. Így elkerülték, hogy miatta a biztonsági autónak kelljen a pályára érkeznie, ami nem jött volna jól a csapattársának, Max Verstappennek, aki az élen állt – és végül meg is nyerte a versenyt.

„Hibáztam a hatos kanyarban, egyszerűen hozzáértem a nedves folthoz, és ha ilyet teszel, akkor tényleg vége a játéknak, és sajnos ez történt” – mondta Pérez a kiesése után.

„Nagyon kemény hétvége volt, de úgy gondolom, hosszú szezon áll előttünk, és vissza fogunk térni a korábbi formánkhoz.”

A 34 éves versenyző rendre és jelentősen elmarad világbajnok csapattársától, ráadásul az egyel korábbi, Monacói Nagydíjon is kiesett.

F1-es pontverseny: A Ferrari nullázása Verstappennek és Norrisnak segített

Forrás :