fbpx

Wolff komoly célzást tett Hamilton Mercedes-utódjának kilétét illetően

Toto Wolff konkrét célzást tett arra, hogy Andrea Kimi Antonelli lesz Lewis Hamilton Mercedes-utódja a Forma-1-ben.

Mivel a hétszeres bajnok a Ferrarihoz távozik, Wolff már vadászik az utódjára, és nagyon szeretné megszerezni Max Verstappent a Red Bulltól. Valószínűnek tűnik ugyanakkor, hogy Verstappen marad a Red Bullnál, és Carlos Sainzot is potenciális utódként emlegették. Antonelli a Mercedes Formula 2-es pártfogoltja, akit „az új Verstappen” néven emlegetnek, és Wolff a hírek szerint hajlik az olasz előléptetése felé.

A Mercedes egyelőre nem adott hivatalos tájékoztatást – bár Wolff elejtett egy erős tippet, hogy ki lesz 2025-ben George Russell partnere. A német Skynak ugyanis ezt mondta:

„Mi csak Kimire akarunk koncentrálni, a fiatal pilótákban van a jövőnk. El akarjuk kötelezni magunkat emellett, az ifjú versenyzők mellett, és ezt mondtuk Carlosnak is.”

Antonelli, és a Mercedesnél, valamint az Alpine-nál egyaránt dolgozó Mick Schumacher is tesztnapokat teljesített nemrég a csapatnál – bár nem volt szétlövés az ülésért, ahogyan azt egyesek állították. Wolff elárulta, mi történt a teszten, és „badarságnak” nevezte azokat az állításokat, melyek szerint Antonelli nemcsak Schumachert, hanem Russellt is felülmúlta:

„Mindketten teljesítették azt a programot, amit adtunk nekik, és a teljesítményük pontosan az volt, amit vártunk. Azon dumák, miszerint Kimi gyorsabb volt, mint George és sokkal gyorsabb, mint Mick, teljes sületlenség. Mindannyian más programon voltak, mindhárman egyformán gyorsak voltak, George volt messze a leggyorsabb, és ennek így is kellett lennie, de mi a saját programjainkat futtattuk. Nem arról szólt, hogy gyors időket menjenek.”

Hamarosan az F1-ben debütálhat Kimi Antonelli

 

Forrás :