fbpx

Villeneuve durván beleszállt Ricciardoba: Miért van még az F1-ben?

Továbbra is komoly kritikák zúdulnak Daniel Ricciardo irányába. A legújabb kritikákat 1997 világbajnoka fogalmazta meg az ausztrál irányába.

Az idei év eddig felejtős Ricciardo számára, a Visa RB pilótája komolyan alulmarad csapattársával, Yumi Tsunodával szemben. Már a McLarenes időkben is volt gond a teljesítményével, és a jelek szerint a környezetváltozás se segített neki túl sokat.

Ráadásul nemsokára már 35 éves lesz, így szinte biztos, hogy a karrierjében nincs több dobása. Emiatt pedig egy rendkívül őszinte, de brutális véleményt kapott az egyetlen kanadai világbajnoktól.

„Miért van még ő az F1-ben?” – kezdte a szakértését pénteken Villeneuve. „Ugyanazt hallgatjuk már négy-öt éve, hogy jobb autót kell adni alá. Az F1-ben vagy! Talán egy Lewis Hamiltonért megéri ilyen erőfeszítéseket tenni, mert többszörös világbajnok. De egy olyan pilótáért, aki nem tudja megcsinálni, azért nem éri meg a befektetett munka.”

„Ha nem vagy rá képes, menj haza. Van más, aki átvegye a helyedet. Ez mindig is így ment az autóversenyzésben, ez a sportág csúcsa. Nincs ok így folytatni és folyamatos kifogásokat keresni.” – jegyezte meg.

Ricciardo neve mellett idén eddig öt pont szerepel, amelyet Miamiban a sprintfutamon gyűjtött. Ezzel szemben japán csapattársa már 19 gyűjtött egységnél jár, a futamok nagyrészén pontszerző helyen ért célba.

Ricciardo Horner védelme alatt áll, Marko súlytalanná vált

Forrás :