fbpx

Hivatalosan is bejelentette az egyik versenyzőjét 2025-re a Visa CashApp RB!

A Visa CashApp RB megerősítette, hogy aktiválták a Yuki Tsunodával kötött szerződésében szereplő opciót, amely szerint a japán pilóta szerződését a 2025-ös Forma-1-es szezon végéig meghosszabbítja.

Tsunoda a 2024-es F1-es idény első nyolc fordulója során lenyűgöző teljesítményt nyújtott, aminek eredményeképpen az RB úgy döntött, hogy él az opcióval, és további egy évig megtartják őt. A bejelentést a Red Bull juniorcsapata 30 perccel a 2024-es F1-es Kanadai Nagydíj időmérő edzése előtt tették meg. A japán pilóta 2021-ben mutatkozott be az F1-ben az RB-nél, amely alakulat még AlphaTauri néven futott akkor.

Pár lenyűgöző eredménye ellenére Tsunoda eddigi pályafutása során a következetlenségéről és a csapatrádiós kirohanásairól volt híres.

Az RB azonban folyamatosan dicsérte a 24 éves versenyzőt az idei évben mutatott teljesítményéért, amelynek köszönhetően az első nyolc fordulóban 19 pontot gyűjtött, és a pályák többségén felülmúlta csapattársát, Daniel Ricciardót. Azzal, hogy Tsunoda 2025-re is marad, az RB-nek úgy tűnik, hogy Ricciardo és a tartalékos Liam Lawson között kell döntenie.

Lawson lenyűgözte a faenzai csapatot a tavalyi szezonban, amikor öt futamon át helyettesítette Ricciardót, amíg a tapasztalt pilóta sérült volt.

Forrás :