fbpx

Verstappen autója többnyire a garázsban vesztegelt, míg Alonso a leggyorsabbnak bizonyult

Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén, a második legjobb időt George Russell autózta, míg a harmadik Lance Stroll lett.

Az esős idő ott lógott a levegőben Montréalban, ám a versenyzők ezúttal többet tudtak gyakorolni, mint az első szabadedzésen. A legtöbben próbáltak azonnal kimenni a pályára mikor jobbak lettek a körülmények, és igyekeztek az intermediate abroncsokat használni.

Elsőként Charles Leclerc pakolt egy, a körülményekhez képest komolyabb köridőt a pályára, ám a pálya állapotának javulásával gyorsan változott a sorrend. Eljött a száraz pályás abroncsok ideje, bár az aszfalt még nem volt teljesen optimális a slick gumiknak.

Mindaddig Max Verstappen problémákkal találta szembe magát. Füstöt érzett a holland, amit a rádióban azonnal közölt is, így a csapat behívta a világbajnokot a boxba. A 26 éves versenyző autójához sokáig nem nyúltak a szerelők, így vélhetőleg az ERS-el akadt problémája a Red Bullnak.

Míg a Ferrarikra többen panaszkodtak feltartás miatt, addig Fernando Alonso átvette a vezetést a pályán. Őt George Russell és Lance Stroll követte. Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Alex Albon és Sergio Pérez alkotta az első 10-et.

Lando Norris kétszer is helytelenül ment vissza a pályára (nem a kijelölt utat követve tért vissza a versenyzésre szánt aszfaltcsíkra), így a stewardok a gyakorlás után vizsgálják majd a versenyzőt. Mindaddig a monacói pilóta egy piruettet mutatott be.

Végül nem előzte meg senki a spanyol világbajnokot, így a második szabadedzésén Fernando Alonso bizonyult a leggyorsabbnak George Russell és Lance Stroll előtt. Charles Leclerc lett a negyedik, míg mögötte Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Alex Albon és Sergio Pérez alkotta az első 10-et.