fbpx

Stroll arra célozgat, hogy ő van olyan jó, mint Alonso

Lance Strollt elégedettséggel tölti el a Fernando Alonso mellett mutatott idei, javuló teljesítménye.

Miután a 2021/22-es szezonban jól szerepelt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mellett, Stroll 2023-ban pályafutása talán legnehezebb szezonját élte át.

Míg Alonso összesen nyolc dobogós helyezést ért el a szezon során, addig Stroll a negyedik helynél nem végzett előrébb, és csapattársától 132 ponttal lemaradva zárta a szezont.

Miután az Aston Martin az elmúlt 12 hónapban a Ferrari, a McLaren és a Mercedes mögött lemaradt a fejlesztési versenyben, a csapat a 2024-es szezont nem tudta a tavalyihoz hasonló lendülettel kezdeni.

Stroll közelebb van Alonsohoz, és az elmúlt három futamon jobban is kvalifikált, mint a spanyol.

A pontversenyben azonban továbbra is Alonsónál van az előny. Ő 33 ponttal a 9., Stroll pedig 22 ponttal a 11. helyen áll.

„Nem tudom, mit mondjak” – nyilatkozta Stroll a TSN kanadai kiadványnak. „Ő kétszeres világbajnok, és az emberek úgy tekintenek rá, mint a Forma-1 egyik legjobb versenyzőjére, de 4-4-re állunk a kvalifikációkon.”

„A pontok egy kicsit csalókák, mert néha egy versenyzőnek motorhibája is lehet. Ez néha különbséget jelent a pontokban a szezon végén.”

„Ha megnézem az elmúlt néhány hétvégémet, azt gondolom, hogy erősek voltak.”

„Ha most a tempót és a sebességet nézem, ahogy mondtam, 4-4 a kvalifikációban. Az emberek azt mondják, hogy ő szuper jó, és én megvertem őt az elmúlt hétvégéken, szóval úgy érted ezt, ahogy akarod.”

Apja elveszíthette a türelmét Lance Strollal szemben?

Forrás :