fbpx

Sainz kiröhögte a róla szóló legfrissebb híreket

Carlos Sainz bevallotta, hogy elnevette magát azon hírek láttán, melyek szerint a 2025-ös Forma-1-es szezontól a Williams versenyzője lesz.

A Ferrari már az idei szezon kezdete előtt bejelentette, hogy 2025-re leigazolta Lewis Hamiltont. Ennek értelmében pedig Carlos Sainznak az év végeztével távoznia kell a csapattól.

Szóba jött vele kapcsolatban a Mercedes – Hamilton helyére -, a 2026-ban Audivá alakuló Sauber, a Red Bull ls a Williams. A Red Bull ma már nem tűnik reális opciónak, mivel Sergio Pérez szerződést hosszabbított. A pletykák szerint a Mercedes nem igazán töri össze magát a spanyol versenyzőért, míg az Audi ajánlatát – szintén pletykák szerint – Sainz utasítja vissza.

„Már jó ideje tudtam erről, szóval nem újdonság” – mondta Sainz Pérez szerződéshosszabíbtásáról. „Nincs mit hozzátenni. Még mindig több lehetőség van az asztalon, és majd meglátjuk, hogyan alakul.”

Azt azonban tagadta a spanyol versenyző, hogy már aláírt volna valamely csapathoz.

„Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy még semmi sem zárult le” – mondta. „Láttam olyan cikkeket a médiában, amelyek szerint aláírtam.”

„Nevetséges, hónapokkal ezelőtt még azt mondták, hogy aláírtam a Mercedeshez vagy a Red Bullhoz, most pedig nyilvánvaló, hogy ez nem fog megtörténni.”

„Most azt mondják, hogy a Williamshez írtam alá, de én csak nevetek.”

„Mert ezt bezzeg nem büntetik. Nem azokra az újságírókra gondolok, akik itt vannak, akik bent vannak az F1-ben, és tudják, ha valaki aláírt.”

„De aggódom, hogy az emberek megúszhatják az ilyesmit. Ha lesz mit bejelentenem, ti lesztek az elsők, akik megtudják, és nyíltan fogok beszélni.”

Annak ellenére, hogy a Mercedes Andrea Kimi Antonelli debütálásán dolgozik, Sainz kitart amellett, hogy erős pozícióban van, ha a jövőjéről van szó.

„Azt mondhatom, hogy minden lehetőség, ami az asztalomon van, jó” – ismételte meg.

„Boldog és büszke vagyok, hogy megválaszthatom a jövőmet az F1-ben, nem hiszem, hogy sok versenyzőnek van lehetősége arra, hogy megválassza, hol fog versenyezni a következő két-három évben.”

„Bárkivel is beszéltem, úgy érzem, szeretnek, és így pozitívan tekintek a jövőbe.”

Sainz leszerződött egy csapathoz, de nem tudni melyikhez!

Forrás :