fbpx

Holtversennyel szerezte meg Russell a pole-t, a Ferrari még a Q3-ba se került be

George Russell volt a leggyorsabb a Kanadai Nagydíj időmérőjén, a második rajtkockából Max Verstappen indulhat majd, míg a harmadik Lando Norris lett.

Az esőfelhők riogatták a mezőnyt Montréalban, így a legtöbben igyekeztek minél előbb mért kört futni. Lando Norrisnak jelezte is a versenymérnöke, hogy némi szitálást érezhet a 7-es kanyarban, ám a radaron nem látszik a probléma okozója. Ugyan Max Verstappen átvette ideiglenesen a vezetést a Q1 elején, ám a McLaren brit versenyzője gyorsan változtatott ezen. Lance Stroll is megnézte magának az első pozíciót, míg szinte mindenki az alacsony tapadásra panaszkodott.

George Russell az élre ugrott, míg mögé Fernando Alonso zárkózott fel. Oscar Piastri mindaddig a harmadik helyre ért fel. Lance Stroll megvizsgálta a Bajnokok Falát, míg Lewis Hamilton a füvön át tért vissza a pályára. Egymást váltottak az élen a versenyzők, de végül az első szakasz végén Max Verstappen állt az élen Yuki Tusnoda (aki 2025-ig meghosszabbította szerződését a Visa Cash App RB-vel) és Lewis Hamilton előtt. Mindaddig Alex Albon felugrott a negyedik helyre.

A Q1-ből búcsúzott: Sergio Pérez, Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg és Guanyu Zhou.

A Q2 elején a versenyzők felsorakoztak a boxutcában. Az első próbálkozások után Oscar Piastri állt az élen Charles Leclerc és Fernando Alonso előtt. Mindaddig George Russell a második körével már átvette a vezetést az ausztráltól. Lewis Hamilton pedig a harmadik pozíciót kaparintotta meg. Az esőcseppek elhagyták a pályát egyelőre, míg a mezőny vett egy lélegzetvételnyi szünetet.

George Russell majdnem eldobta az autóját a 4-es kanyarban, de végül sikerült megfogni a versenygépet. A második hullában Lando Norris állt az élre, míg meglepetésre Yuki Tsunoda érkezett meg a második helyre. Lewis Hamilton elvette honfitárástól az első pozíciót, ám fiatal csapattársa nem sokáig hagyta. A két Ferrari meglepetésre kiesett.

A Q2-ben kiesett: Charles Leclerc, Carlos Sainz, Logan Sargeant, Kevin Magnussen és Pierre Gasly.

A Q3-ban Oscar Piastri vezetésével hajtott ki a mezőny a pályára. Mindaddig a Mercedes két versenyzője kivárt a boxban. Mindenki használt abroncsokon teljesítette az első körét. Max Verstappen került az élre az első körök után, őt Oscar Piastri és Fernando Alonso követte. Ám a két Mercedes a késői megjelenés ellenére átvette a pozíciót a regnáló bajnoktól. George Russell ugrott az élre, míg Lewis Hamilton a második helyre  ért fel.

Max Verstappen és George Russell ezredre azonos kört ment a hajrában, de mivel a brit futotta meg először az időt, így az övé lett a pole pozíció. A harmadik helyen Lando Norris végzett, míg mögötte Oscar Piastri, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Lance Stroll és Alex Albon fért be még az első 10-be.