fbpx

Az időmérő előtt Hamilton volt a leggyorsabb, Verstappen már a második

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzésén, a második legjobb időt Max Verstappen autózta, míg a harmadik George Russell lett.

A tegnapi esős nap után a versenyzők igyekeztek minél előbb a pályára gurulni, hogy ideálisabb körülmények mentén is leteszteljék autójukat. Ám a gyakorlás nem tartott sokáig, mivel Guanyu Zhou ismét falnak csapata autóját, így piros zászlós szakaszt kellett elrendelni. Miután ismét zöld jelzést kaptak a pilóták Max Verstappen áll az élre. A holland versenyző tegnap technikai hibával találta szembe magát a második szabadedzésen, de a megjavított RB20-al sem volt teljesen elégedett.

Fernando Alonso azonban nem sokáig hagyta az élen a háromszoros világbajnokot, és elvette Verstappentől a pozíciót. A második pozícióba Lando Norris ugrott fel, majd a versenyzők egy része már a hosszabb etapok próbálgatására szavazott.

George Russell nem tartozott a nehéz versenygéppel közlekedők közé, így két lila szektorral át is vette a vezetést.

Az utolsó 10 percben ismét a gyorsköröké volt a főszerep. Alex Albon el is találta a Bajnokok Falát, de tovább tudott haladni.

Lewis Hamilton az élre ugrott a lágyakon, míg Max Verstappen a negyedik helyre esett vissza.

A véghajrában sűrűn váltogatták egymást a versenyzők az ,,előkelő helyeken”, de végül a hétszeres világbajnok maradt az élen. A második legjobb időt a Red Bull hollandja autózta, míg a harmadik George Russell lett. Mögöttük Lance Stroll, Oscar Piastri, Daniel Ricciardo, Lando Norris, Fernando Alonso, Sergio Pérez és Charles Leclerc alkotta az első 10-et.