fbpx

A Renault elárulta, hogy eladja-e az Alpine F1-es csapatát

A Renault csoport vezérigazgatója, Luca de Meo ragaszkodik ahhoz, hogy az Alpine F1-es istálló nem eladó.

Tavaly a csapat jelentős részét eladták egy befektetői csoportnak, a személyzeti zavarok és az azt követő 2024-es teljesítmény visszaesés alatt. Ez felerősítette azokat a pletykákat, hogy az Alpine lehet a tökéletes alakulat a reménybeli Andretti-Cadillac művelet számára, amelyet megvásárolhatna. De Meo az Autocarnak azonban tisztázta a helyzetet:

„Szeretném ezt nagyon világossá tenni: Semmiképpen sem fogjuk feladni. Még egy részét sem fogjuk eladni ennek. Arcok jobbra-balra tettek ajánlatokat, majd a sajtóban is erről beszélnek. Minket ez nem érdekel. Hülyeség is lenne, és nem fogom megtenni.”

A paddockban az általános vélekedés az, hogy ma már még a legkisebb és legkevésbé versenyképes csapatok értéke is meghaladja az 1 milliárd dollárt. A vezérigazgató elismeri azonban, hogy az Alpine jelenlegi gondjai oly mélyek, hogy rövidesen további kulcsfontosságú munkatársak távozása következik. De Meo szerint, a csapat problémái egészen a hibrid motorok korszakának kezdetéig (2014) vezethetők vissza, amikor a Renault erőforrásával elromlottak a dolgok. Így folytatta:

„Idén az autóval csesztük el. Ha mindent összevetünk, akár 1,5 másodpercre is elmaradunk attól, ahol lennünk kellene. Idén és 2025-ben a jelenlegi beállításokkal próbálkozunk, majd megnyomjuk, hogy a következő ciklusra rendbe hozzuk a dolgokat. Nem hiszem, hogy jelenleg megérdemelnénk, hogy topcsapat legyünk, de nem azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy turisták legyünk, tehát keményen kell dolgoznunk.”

Újabb kulcsfigurát rúgtak ki az Alpine csapattól

Forrás :