fbpx

Újra felröppent a Verstappen a Mercedeshez igazol pletyka

A Sky munkatársa, David Croft szerint a Monacói Nagydíj F1-es hétvégéjén újra felbukkantak azon pletykák, melyek szerint Max Verstappen a Mercedeshez igazolna.

Verstappen a Mercedeshez kerülése visszatérő beszédtéma volt a Red Bull körül idén kialakult zűrzavar közepette. Ez a Bahreini Nagydíj hétvégéjén kezdődött a Christian Horner körüli botrány és az állítólagos helytelen viselkedése miatti vizsgálatot követően. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nyilvánosan hangoztatta érdeklődését Verstappen iránt. A csapata egésze pedig azt hirdette, hogy mennyire versenyképesek lesznek, amikor az új, 2026-os szabályok bevezetésre kerülnek. A Sky F1 podcast legutóbbi epizódjában Croft utalt rá, hogy Jos Verstappen – Max édesapja – megjelenése újabb pletykákat szült az esetleges váltásról:

„Térjünk vissza Monacóba, ahol a Verstappen a Mercedeshez pletykák újra elkezdtek burjánzani. Nos, nem vagyok benne biztos, hogy valami is változott a szezonnyitó futam és Monaco óta, hogy az egész egy kicsit elcsendesedett a kettő között. Aztán a monacói futamra érkezett valaki, akit már egy ideje nem láttunk a pályán, aki elég közel áll Max Verstappenhez. Neveket nem említek ezzel kapcsolatban, de a pletykák így most újra beindultak.”

Croft azt állította, hogy a monacói hétvége során több olyan SMS-t is kapott, amely szerint Verstappen a Mercedeshez dolog még nem halott ügy:

„Az embernek az a benyomása, és kaptam néhány csodálatos SMS-t a monacói hétvégén olyan emberektől, akik hallották Jos beszélgetését, és azt mondták, hogy „Max a Mercedeshez megy, tudod, ez még nem halott ügy.” Teljesen világos, hogy van még némi tér, amit meg kell oldani azon bizonyos egyeztetés alatt. Logikusan Max egyértelmű, hogy ott marad, ahol van. De mióta képezte a logika valaha is a vita részét ezen kérdésben? Pláne a Forma-1-ben.”

Ami a Red Bull pályán mutatott formáját illeti, az elmúlt három versenyből kettőt nem tudtak megnyerni. Ugyan mindkét bajnokságot vezetik, előnyük jelentősen csökkent a göröngyösebb utcai pályákon való küszködésük miatt. Simon Lazenby, a Sky munkatársa szerint a Red Bull teljesítményének visszaesése miatt „ingatag” az istálló helyzete:

„A Red Bullnak ez oly bizonytalan, mint már jó pár éve nem volt, nem igaz? Megpróbálod megtartani a legjobb emberedet. Majd hirtelen úgy tűnik, hogy van egy beépített probléma, amit nem tudnak megkerülni beállítások változtatásaival. Ez az, ami ezzel az RB20-assal történik. Jól haladnak ugyanakkor, szemmel tartják a motorprojektet, látják, mi történik, és Toto teljesen jogosan tartja szemmel őket, és kitart, ameddig csak tud. Most már közeledünk azonban ahhoz a ponthoz, hogy ha fogadni akarnék, valószínűbb, hogy Antonelli megy a Mercedeshez, Verstappen pedig marad.”

Mennyire fog dominálni Verstappen a szezon hátralévő részében?

Forrás :