fbpx

Forr a levegő a kanadai paddockban, Sainz radikális lépésektől tart

A montreali Gilles Villeneuve pálya paddockjában forrnak az indulatok. A Ferrari pilótájának, Carlos Sainznak egyértelmű véleménye van. És beszél az állítólagos új szerződésről is.

A legendás Gilles Villeneuve-ről elnevezett kanadai Forma-1-es versenypályán a következő téma foglalkoztat mindenkit: a 2026-os versenyautók új szabályrendszere, kompaktabb autókkal, amelyek állítólag könnyebbek, áramvonalasabbak lesznek.

A 29 éves madridi versenyző így vélekedik: „Nagyon radikális lépést látok a motort illetően. 2026-tól a belsőégésű motor ugyanannyi energiát fog leadni, mint az elektromos. Remélem, hogy nem távolodunk el attól a jó sporttól, amit az elmúlt években ezzel az úttal, valamint a további elektromos energia kinyerésével mutathattunk be.”

„A 2026-os év egy kicsit sorsdöntő, nem igaz? Teljesen lehetetlennek tartom megjósolni, hogy ki lesz akkor versenyképes.”

Június 6-án a következő hírek keringtek Spanyolországban: Carlos Sainz döntött, aláírta a következő évekre szóló szerződését.

„Mindig is hangsúlyoztam, hogy megfontoltan hozom meg a döntésemet, és időt szánok rá. Ez most is így van. Mindent nagyon alaposan meg fogok vizsgálni, beleértve a középtávú célokat is. Ha sikeres akarsz lenni a Forma-1-ben, akkor közép- és hosszú távon kell gondolkodnod. Én 2028-ig terjedő időkeretekben teszem ezt.”

Sainz leszerződött egy csapathoz, de nem tudni melyikhez!

Forrás :