fbpx

Sainz leszerződött egy csapathoz, de nem tudni melyikhez!

Carlos Sainz a hírek szerint szerződést kötött egy Forma-1-es csapattal, így jövőre is a Forma-1-ben maradhat, miután a Ferraritól távoznia kell.

A spanyol The Objective beszámolója szerint a szerződést egy madridi ügyvédi iroda írta alá és ellenőrizte, a bejelentésre pedig még a hónap végi Spanyol Nagydíj előtt sor kerülhet. Azonban az nem egyértelmű, hogy melyik csapattal állapodott meg.

Feltehetően a Williams az a csapat, amelyik a legesélyesebb a spanyol versenyző megszerzésére. Logan Sargeant helyére több, mint remek választás lenne, azonban a spanyol neve más csapatok kapcsán is felmerült korábban.

Miután kiderült, hogy Sainznak év végével távoznia kell a Ferraritól, mert a helyére Lewis Hamilton érkezik, az első gondolata talán mindenkinek az volt, hogy akkor a spanyol mehet majd a Merecdeshez a hétszeres világbajnok helyére. Ez azonban nem ennyire egyértelmű, egyes hírek szerint a Mercedes nem kér Sainzból.

Felmerült a Red Bullhoz való visszatérése is, de Sergio Pérez e héten bejelentett új szerződése minden bizonnyal bezárta ezt a kaput a spanyol előtt.

Sainzot sokáig összefüggésbe hozták azzal, hogy a Sauberhez érkezhet, mivel azt 2026-ban az Audi veszi majd át, a német márka pedig egy top versenyzőt szeretne Nico Hülkenberg mellé. Úgy tudni azonban, hogy Sainz nem hatódott meg az Auditól, annak ellenére sem, hogy állítólag nagyon magas fizetést ajánlottak neki.

Mindezek tükrében a legreálisabb opciónak a Williams tűnik, mely már jelenleg csak 8. a bajnokságban és az elmúlt években is inkább a mezőny végén szerepeltek, mégiscsak egy nagymultú, világbajnok csapat. A szervezeti átalakítások után talán pozitív irányba indult el a csapat, további fejlődésüket pedig nagyban segíteni egy stabil, tapasztalt versenyzőpáros. Ennek egyik fele már fix, Alexander Albon személyében, Sainz pedig kiváló lehetőség lenne mellette.

Már csak négy név van az Audi kalapjában, amennyiben Sainz nemet mond

Forrás :