fbpx

Newey utódja bebizonyítaná, hogy a Red Bull meglesz a tervezőzseni nélkül is

A Red Bull technikai igazgatója, Pierre Waché ragaszkodott ahhoz, hogy a Red Bull szeretné bebizonyítani, hogy Adrian Newey irányítása nélkül is sikeres lehet.

Newey, akit minden idők egyik legnagyobb F1-es autótervezőjeként tartanak számon, 2025 elején távozik a technikai főnöki posztról. A brit a Red Bull Forma-1-es sikereinek szerves része volt, ő felügyelte a hét világbajnoki címet nyert autók építését és fejlesztését. Mivel Newey a jövő év elején távozik az istállótól, Waché elkötelezte magát az alakulat mellett a következő évekre, és kiemelte, hogy a csapatot nem érte meglepetésként Newey döntése:

„Azt hiszem, Adriant ismeritek… Talán, mindenki tudja ebben a szakmában, hogy Adrian egy nagyszerű ember, és bizonyosan a legsikeresebb mérnök a Forma-1-ben. Szerintem, ez nagy hatással van ránk, de a csapat felkészült. Nem arról van szó, hogy még 20 évig számítottunk volna rá. Újra kell építenünk a csapatot, és gondoskodnunk kell arról, hogy felkészüljünk erre az eshetőségre.”

Newey következő lépése a Red Bull után még nem világos, de több F1-es csapat is vélhetően pályázik a szolgálataira. A RacingNews365 kérdésére, miszerint Newey nem fog-e annyira hiányozni, mint ahogyan azt sokan gondolják, Wache így válaszolt:

„Nehéz erre biztost mondani. Ez a tervezünk, amit mondtam, ezen dolgozunk. De a jövő majd megmondja, elvégre a versenyhelyzetben vagyunk. Sokan állítják, hogy keményen dolgoznak, hogy utolérjenek minket. Mi keményen dolgozunk azért, hogy az élen maradjunk. Most a csapatnak kell bizonyítania, és egyébként is korábban csapatmunka volt, hogy ezt az autót leszállítsuk. Nem egy ember készíti el ezt az autót. Azt mondanám, igen, készen állunk arra, hogy egy alakulatként dolgozzunk, hogy egy autót gyártsunk, miután ha egy ember távozik, az kellemetlen, de tudjátok, és még inkább az ilyen típusú ember, mint Adrian, nagy jelentőséggel bír. Ugyanakkor, erre biztosan fel voltunk készülve. És azt hiszem, ez olyasmi, amit be kell bizonyítanunk idén és jövőre is.”

Newey az Alpine csapatánál köthet ki, Briatorenak köszönhetően?

Forrás :