fbpx

Mesterséges intelligencia által alkotott trófeákat osztanak a Kanadai Nagydíjon

Történelmi lépésre szánta el magát a Forma-1 a kiemelt partnerével, az AWS-sel karöltve. A soron következő Kanadai Nagydíjon ugyanis az AI, vagyis mesterséges intelligencia (MI) által tervezett trófeát adnak majd át a pódiumon.

Az AWS 2018-as színre lépésével a Forma-1 egyre szerteágazóbb, részletesebb és innovatívabb szurkolói élményt tud produkálni, ami leginkább a különböző grafikai elemekben jelent meg.

Most a kreativitást egy magasabb szintre emelik: az AWS a korábbi időszakok elegáns és látványos trófea formaterveit feltárta, összegyűjtötte majd az AI számára átadta, hogy alkossa meg a tökéletes díjat. Ezek kiegészülnek a futam helyszínére jellemző dolgokkal. Így a dobogón látható trófea juharlevelet valamint a Montrealban látható St. Lawrence folyó mintázatát is ötvözi, amelyet egy brit ezüstmester készített el.

Mindezek mellett az F1 a rajongói igényeket is igyekszik ezzel kielégíteni, ugyanis a szurkolók is megtapasztalhatják a generatív AI képességeit. A PartyRock F1 trophy generátor segítségével bárki megterveztetheti az általa megálmodott trófeát amivel ráadásul egy versenyhétvégére szóló belépőjegyet is nyerhetnek 2025-re. Részletek itt találhatóak.

Ezen kívül ezt a generatív AI-t az AWS további feljesztésekre is kívánja használni, például arra is, hogy a közvetítéseket még jobban feldobja. Ez a bot a Forma-1 történelemkönyvében is kutakodna és érdekes, történelmi információkat, egy szempillantás alatt jelenítene meg a közvetítésben.

Végül pedig a technikai gondok, hibák, kimaradások kutatására, elemzésére és megoldására is kívánják majd a közeljövőben használni a mesterséges intelligenciát.

F1-es menetrend a hétvégére: Esti program következik!

Forrás :