fbpx

Úgy néz ki, hogy a Ferrari egy újabb kiváló üzletet kötött

A hírek szerint a Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur közel áll ahhoz, hogy egy újabb bomba üzletet kössön. 

A Ferrari az elmúlt hetekben több kulcsfontosságú embert is elcsent a Mercedestől, köztük Loic Serrát és Jerome d’Ambrosiót. Ráadásul a Red Bulltól az év végén távozó tervezőt, Adrian Newey-t is kapcsolatba hozták az olasz csapattal.

Vasseur újabb izgalmas megállapodásra készülhet, ezúttal Oliver Bearman jövőjével kapcsolatban, akit a Ferrari legjobb fiatal tehetségének tartanak. A versenyző rengeteg dicséretet kapott, amikor az idei Szaúd-arábiai Nagydíjon Carlos Sainz helyére ugrott be, és F1-es debütálásakor a hetedik helyen végzett.

Lawrence Barretto F1-es szakértő szerint a Ferrari közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössön a Haasszal, amelynek értelmében Bearman 2025-ben az amerikai csapatnál versenyezne. Állítólag a tárgyalások már nagyon előrehaladott fázisban vannak, már csak apróbb részleteket kell tisztázni.

A 19 éves versenyzőt a Ferrari jövőbeli pilótájaként tartják számon, és a maranellóiak remélik, hogy egy-két szezon a Haasnál értékes tapasztalatokkal segíti majd a fejlődését. Charles Leclerc-hez hasonló utat járhat be, aki első F1-es szezonjában a Saubernél versenyzett, mielőtt egy évvel később a Ferrarihoz igazolhatott.

Bearman FP1-es produkciói fontosabbak lesznek a Haasnak, mint az F2-esek

Forrás :