fbpx

Steiner tanácsa az Alpine-nak: Csak Schumachert ne!

Esteben Ocon év végi távozása után megindult a verseny az Alpine egyik üléséért. Noha a korábbi évekkel ellentétben kevésbé vonzó hely most a francia csapat, jelöltek így is akadnak.

A csapat bejelentése után egyből megindultak a találgatások, felmerült a rutinos Valtteri Bottas, vagy az abszolút újonc, akadémista, ausztrál Jack Doohan neve is.

Szintén reális eséllyel pályázhat az ülésre Mick Schumacher is. Aki ugyan a Mercedes kötelékébe tartozik, de éppen a franciák gyári versenyzője a hosszútávú világbajnokságban.

Őt azonban nagyon nem ajánlja egykori Haasos főnöke, Günther Steiner:

„Jelen pillanatban nem, nem ajánlom őt. A lehető legjobb versenyzőt kell megszerezned, akiről tudod, hogy ott van a szeren, aki megmutatta, hogy nagyon jó. Gyári csapatként a lehető legjobbat kell nyújtanod.” – fogalmazott az immár szakértőként dolgozó ex Haas csapatfőnök.

Az Alpine-nak komoly javulást kell felmutatniuk és kecsegtető jövőképe felvázolniuk, hogy ha a piacon szabadon álló top pilótát, többek között Carlos Sainzot szeretnék megszerezni. Ehhez komoly változások mennek végbe a háttérben, folyamatosan cserélik le a kulcs szereplőket, a feltámadás reményében.

Újabb kulcsfigurát rúgtak ki az Alpine csapattól

Forrás :