fbpx

Ricciardo Horner védelme alatt áll, Marko súlytalanná vált

Daniel Ricciardo állítólag Christian Horner védelme alatt áll, hiába a kiábrándító szezonkezdete.

Az ausztrál tavaly az idény közepén megkapta a Red Bull csapatfőnökének a támogatását, amikor egy lenyűgöző tesztnek köszönhetően visszatérhetett az F1-es rajtrácsra teljes munkaidőben a testvércsapatnál, az AlphaTaurinál, Nyck de Vries helyére. Ricciardo az idei évet úgy kezdte meg, mint az egyik fő jelölt Sergio Perez helyére, akinek Red Bull-os szerződése idén lejár. Azonban csalódást okozott az RB-vel, és a 14. helyen áll az F1-es tabellán, négy hellyel lemaradva csapattársa, Yuki Tsunoda mögött.

A BBC beszámolója szerint Tsunoda nem gondolkodtatja el jobban a Red Bullt, annak ellenére, hogy a formáját tekintve – az elmúlt hat futamból  öt alkalommal szerzett pontot – nem változik a véleményük róla. Így bár Tsunoda nem biztos, hogy esélyes arra, hogy 2025-ben Perez helyére üljön Max Verstappen mellé, a gyengén teljesítő csapattársa, Ricciardo továbbra is ugyanaz a kiemelt támogatott. Ricciardo „egyelőre biztonságban van” attól, hogy kirúgják az RB-nél, és Liam Lawsonra cseréljék – írja a BBC.

Ricciardo azonban egy újabb eleme a Red Bullon belüli belső problémákban, amelyek a vizsgálat után kerültek napvilágra, amely tisztázta Hornert az egyik kolléga vádjai után. Helmut Marko, a veterán tanácsadó az F1 domináns csapatán belül „valószínűleg Lawsont szeretné előléptetni” Ricciardo kárára. Az osztrák azonban „elvesztette hatalmát és befolyását” a Hornerrel kapcsolatos vita következményei miatt.

Lawson elképzelhető, hogy a következő idényben teljes munkaidőben az RB-ben találja magát, de inkább Ricciardo mellett, mint a népszerű ausztrál helyett.

Tsunoda másutt keresgélhet, mivel nyilvánvalóan nem fogják az RB-től a Red Bullhoz előléptetni.

Ezért ehet Ricciardo több szénhidrátot, mint a legtöbb sporttársa!

Forrás :