fbpx

Pérez hosszabbított, eddig fog még Verstappen mellett versenyezni!

Bejelentette a Red Bull azt, amit már sejteni lehetett egy ideje: Sergio Pérez még egy jó ideig élvezni fogja a csapat vendégszeretetét.

Ugyan a mexikói versenyző alul marad holland csapattársával szemben, mégis az osztrák istálló az állandóságra törekszik. Monacóban már a rajt után búcsúzott a 34 éves pilóta, ám azon a versenyen a világbajnok sem jutott tovább a hatodik helynél. Ugyan Helmut Marko olykor keménykezűen bánik a sajtó előtt a mexikóival, mégis a csapat bizalmat szavazott a versenyzőnek. Így még egy ideig a Verstappen-Pérez páros vezeti majd az alakulat versenygépeit.

A 34 éves versenyző két éves szerződéshosszabbítást írt alá, így 2026 végéig a Red Bull pilótája lesz.

Sergio Pérez, az Oracle Red Bull Racing versenyzője:

,,Nagyon örülök annak, hogy ismét elkötelezhettem magam a csapat mellet. Az Oracle Red Bull Racingnél olyan kihívások érnek, mint sehol máshol a versenyzésben,  legyen szó a pályán mutatott teljesítményről, vagy azon túl. Örülök annak, hogy maradhatok, folytathatjuk a közös utunkat és legalább még két évig hozzájárulhatok a csapat sikereihez. Nagy kihívás előtt állunk idén, de én teljesen megbízom a csapatban. Fényes jövő áll előttünk, és én izgatottan várom, hogy ennek a részese lehessek. Szeretném mindenkinek megköszönni a belém vetett bizalmat, nagyon sokat jelent ez nekem. Próbálom a pályán mutatott teljesítménnyel és eredményekkel meghálálni ezt. Sok munka vár még ránk, sok bajnokságot kell még megnyernünk!”idézi a mexikóit a csapat hivatalos oldala.

Christian Horner, az Oracle Red Bull Racing csapatfőnöke:

,,Most van itt az ideje, hogy megerősítsük a 2025-ös felállásunkat. Nagyon örülünk annak, hogy Checóval (Sergio Pérez) folytathatjuk a közös munkát. A csapat számára elengedhetetlen a folytonosság és stabilitás, Checo és Max sikeres partnerkapcsolatot ápol, tavaly így szereztük meg az első két helyet az egyéni bajnokságban. Checo erősen kezdte a 2024-es szezont, Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Japánban a dobogó második fokára állhatott fel, míg Kínában is a pódiumon ünnepelt. Az elmúlt versenyek kemények voltak, de mi bízunk Checóban és várjuk, hogy visszatérjen a korábban mutatott formája. Keményen kell dolgoznunk azon, hogy megvédjük a címünket, de bízom a teljes csapatban, ami elengedhetetlen ebben a szoros bajnokságban.”

Pérez 2020 végén írt alá a Red Bullhoz, míg első szezonját a csapattal 2021-ben kezdte meg. Az évek alatt 5 győzelmet szerzett és 29-szer állt a dobogóra az alakulat színeiben.