fbpx

Úgy tűnik, Sainz hoppon maradt, a Mercedes nem vele képzeli el a jövőt

A Mercedes állítólag közölte Carlos Sainzcal, hogy nem ő lesz Lewis Hamilton utódja.

Lewis Hamilton 2025-ben a Ferrarinál csillogtathatja meg tehetségét, üresen maradó ülésére a Mercedesnél Sainz pedig kézenfekvő opciónak számít.

A Mercedes azonban állítólag két hete Imolában közölte Sainzcal, hogy nem tesznek neki ajánlatot Hamilton pótlására a Gazetta elmondása szerint. Az olasz lap kitart amellett, hogy a Mercedesnek szándékában áll Andrea Kimi Antonellit ültetni az autójába.

A fiatal olasz az elmúlt hetekben kétszer is tesztelte a Mercedes F1-es autóját, ami egyértelmű jele annak, hogy Toto Wolff látni akarta, hogyan boldogul. Az ezeken a tesztnapokon látottakon felbuzdulva Wolff most azt tervezi, hogy a tizenéves Antonelli lesz az új pilótája jövőre, áll a jelentésben. Wolff Monacóban elismerte, hogy bár Sainz egyértelműen elismert jelölt, máshol keresgél.

A Mercedes-főnök utalt arra, hogy hajlandó elveszíteni Sainzot, ha ezzel több időt kap Antonelli kinevelésére. Hamilton maga is Antonelli mögé állt, és azt mondta a Mercedesnek, hogy adják neki az autót.

A merész döntés, hogy a bámulatos tehetségre bízzák magukat, azt jelenti, hogy a tapasztalt és sikeres Sainznak máshol kell keresgélnie.

Sainz már az utolsó idegszálunkon táncol, újabban a Williamsszel tárgyal

Forrás :