fbpx

Hivatalos: Ocon távozik az Alpine F1-es csapatától!

Az Alpine F1 megerősítette, hogy a 2024-es idény végén elválnak az útjaik Esteban Oconnal.

Ocon 2020-ban csatlakozott az enstone-i bázisú istállóhoz, amikor az még a Renault égisze alatt futott. A francia a 2021-es szezonban futamgyőztes lett a csapattal, amikor a Magyar Nagydíjon diadalmaskodott. A spekulációk Ocon jövőjével kapcsolatban az alakulaton belül a múlt héten erősödtek fel, amikor a Monacói Nagydíjon csapattársával, Pierre Gaslyval ütközött. Az Alpine nehezen kezdte a jelenlegi idényt, és a mezőny hátsó felében kezdte az évet.

Ocon az első nyolc futamon egyetlen pontot szerzett, Miamiban a 10. helyen ért célba. Az elmúlt évben számos változás történt az Alpine szervezetén belül, és Ocon lett a legutóbbi, aki tovább állt. Az Alpine azt is bejelentette, hogy a jövő évi versenyzői felállást a megfelelő időben fogják bejelenteni. Ocon így nyilatkozott:

„Jelentős időszak volt az életemben, hogy ennél a csapatnál versenyezhettem a királykategóriában. Bár már öt éve vagyok itt főállású versenyző, a profi karrierem még tinédzserkoromban kezdődött Enstone-ban, így ez mindig is különleges hely lesz nekem. Volt néhány remek pillanatunk együtt, és pár nehéz pillanatunk is, és természetesen hálás vagyok mindenkinek a csapatnál ezekért az emlékezetes pillanatokért. Hamarosan be fogom jelenteni a terveimet, de addig is teljes mértékben arra koncentrálok, hogy a pályán teljesítsek itt, és sikeres legyen a szezon hátralévő része.”

Képek: Ocon, Gasly és barátnőik meghódították a cannes-i vörös szőnyeget

Forrás :